Reakcie Slovákov na duel s Holandskom: Kozák je s remízou spokojný, Nemec považuje Holanďanov stále za futbalovú veľmoc

NETKY.SK • 1 Jún 2018, 10:43 • 2 min
Reakcie Slovákov na duel s Holandskom: Kozák je s remízou spokojný, Nemec považuje Holanďanov stále za futbalovú veľmoc

BRATISLAVA - Zápas dvoch polčasov odohrali slovenskí futbalisti v prípravnom súboji s Holandskom v Trnave. V prvom dejstve prvého domáceho duelu roka boli lepší, po góle Adama Nemca viedli, no v druhom prebrali opraty "oranjes" a zaslúžene vyrovnali na konečných 1:1. Zverencov trénera Jána Kozáka tiež podržal viacerými výbornými zákrokmi brankár Newcastlu Martin Dúbravka.

slovakia

left justify in out

V trnavskej aréne v pomerne veľkom teple sa hralo agresívne a v kvalitnom tempe. To už "sokolom" v druhom polčase nesvedčalo, no proti výberu Ronalda Koemana, ktorý nedávno zdolal portugalských majstrov Európy 3:0, remízu ubránili. "Myslím si, že sme videli jeden veľmi kvalitný prípravný zápas. V tomto období, v akom sa hráči nachádzajú, teda dovolenkovom, mal zápas kvalitné tempo. V prvom polčase sme boli lepší, kombinačne zdatnejší a mali sme viac šancí ako súper. Škoda, že sme nedali aj druhý gól. Šance sme mali, hlavička Hamšíka či brvno Kucku, alebo škoda zle spracovanej lopty Maka. Inak by sa to vyvíjalo. Druhý polčas boli lepší Holanďania. Predčili nás. Ale remíza je po tomto priebehu zaslúžená," hodnotil 64-ročný kormidelník SR.

 

img

 

Holandsko nepostúpilo na dva veľké turnaje za sebou (EURO 2016 a MS 2018), mužstvo je v prestavbe, napriek tomu má obrovskú kvalitu. "Musíme rešpektovať silu súpera, od toho sa odvíjajú ďalšie veci. Keď chcete odohrať top zápas proti takémuto top súperovi, musia byť všetci hráči fyzicky top pripravení. Poznáme situáciu, niektorí naši hráči nehrávajú pravidelne, respektíve hrávajú málo. Z tohto pohľadu je to na škodu veci. Hráč, ktorý pravidelne nehráva ťažké a náročné zápasy, nemôže v takomto tempe vydržať 90 minút. V tom bol problém aj v Anglicku aj tu. My nemáme takú širokú základňu, aby sme mohli vsádzať na hráčov, ktorí momentálne hrávajú a sú pripravení, my máme svojich hráčov, ktorí majú svoju kvalitu a niekedy máme viac šťastia, že hráme v termíne, keď hrávajú a niekedy nie," objasnil Kozák.

 

Slováci zaskočili "oranjes" rýchlym gólom, ktorý bol pre Nemca dvanásty v najcennejšom drese pri 36. štarte. "Marek Hamšík opäť potvrdil svoju genialitu, poslal mi to tam milimetrovo svojou slabšou ľavou nohou a mne stačilo už len presne zakončiť," opísal gólový okamih 32-ročný útočný hrot, ktorý je na odchode z Dinama Bukurešť a momentálne zvažuje ponuky záujemcov o jeho služby. Podľa Nemca nebolo tempo stretnutia preexponované, na hráčoch oboch mužstiev sa predsa len prejavil koniec sezóny. "Vyčkávalo sa, hralo sa viac takticky a na brejky. Vidieť, že sezóna sa už končí, mali sme toho dosť."

 

img

 

Holanďania vyrovnali v 59. minúte po exportnej strele útočníka moskovského Spartaka Quincyho Promesa, na ktorú Martin Dúbravka nemal nárok. Hosťom patrila v Trnave druhopolčasová aktivita, ale skóre sa už nezmenilo. Remíza so súperom, ktorý má v Európe i vo svete stále cveng, preto Nemca tešila.

 

"Holanďania sú veľmi kvalitný súper a remíza s nimi je cenný výsledok, hoci prechádzajú akousi obmenou kádra. Niekto tvrdí, že majú krízu, možno na základe toho, že nepostúpili na dva veľké turnaje po sebe. Stále sú však futbalová veľmoc. Predviedli to aj naposledy proti Portugalsku, nad ktorým viedli po polčase 3:0. My sme im také niečo nedovolili," poznamenal Nemec.

 

img

 

"V prvom polčase sme boli lepším mužstvom my, v druhom Holanďania. Myslím si, že v konečnom dôsledku je remíza 1:1 spravodlivá," hodnotil stretnutie 31-ročný skúsený zadák bundesligového klubu Hertha Berlín a doplnil: "Samozrejme, že tento termín nie je práve najšťastnejší. V Nemecku sme končili už 12. mája, čiže to je 2,5 týždňa od posledného súťažného zápasu. Pripravoval som sa však individuálne a myslím si, že po kondičnej stránke v tom nebol problém."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies