VIDEO Najstarší muž sveta chce v 114 rokoch skoncovať so svojím zlozvykom

NETKY.SK • 1 Jún 2018, 08:33 • 2 min
VIDEO Najstarší muž sveta chce v 114 rokoch skoncovať so svojím zlozvykom

KAPSKÉ MESTO - Narodil sa desať rokov pred začiatkom prvej svetovej vojny. Juhoafričan Fredie Blom z Kapského mesta teraz vo svojich 114 rokoch plánuje radikálnu zmenu. Rozhodol sa, že prestane fajčiť.

slovakia

left justify in out

Starý muž, ktorý síce chodí veľmi pomaly, ale stále to zvládne sám, oslávil svoje 114 narodeniny 8. mája a stanovil si do ďalších rokov predsavzatie, že konečne prestane fajčiť, píše server novinky.cz.

 

„Potreba fajčiť je príliš silná. Občas si hovorím, že skončím, ale len si niečo nahováram. Moje pľúca ma nútia potiahnuť si a potom si proste ušúľam cigaretku,“ povedal pre BBC muž, ktorého ušúľané cigarety majú podstatne väčší rozmer ako tie, ktoré sa dajú kúpiť.

 

 

img

Oslava s tortou. Foto: Youtube

 

 

Nie je sa preto čo čudovať, že mu stačia dve alebo tri denne. Blom je vo svojich 114 rokoch považovaný za najstaršieho žijúceho človeka, ale zatiaľ neoficiálne. Stále sa čaká na potvrdenie z Guinnessovej knihy rekordov, činovníci ktorej spolupracujú s genealógmi a všetko prísne preverujú.

 

Fredie Blom pracoval celý život ako robotník. Čítať a písať sa nikdy nenaučil a špeciálny recept na dlhovekosť nemá. „Všetko závisí na tom hore,“ vysvetlil oddaný kresťan, ktorý svoj návyk na nikotín pripisuje diablovi.

 

Na nezmysly v televízii vraj nemá čas, radšej sedí pred domom a pozoruje svet. Šúľa si pritom ďalšiu roličku diablovho pokušenia. Možno už konečne poslednú...

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies