Slovenská katolícka charita spustila 9. ročník zbierky školských pomôcok

NETKY.SK • 1 Jún 2018, 12:55 • 2 min
Slovenská katolícka charita spustila 9. ročník zbierky školských pomôcok

BRATISLAVA - Slovenská katolícka charita v piatok na Medzinárodný deň detí spustila 9. ročník zbierky školských pomôcok. Minulý rok sa podarilo vyzbierať viac ako 13 000 kusov školských pomôcok. TASR tom informovala manažérka pre komunikáciu a PR charity Sylvia Hamadejová.

slovakia

left justify in out

"Medzinárodný deň detí spája Slovenská katolícka charita už deviaty rok so štartom celoslovenskej zbierky školských pomôcok. Tá pomôže rodinám zo sociálne slabších pomerov a deťom z charitných detských domov na Slovensku. Keďže jedným z našich cieľov je uľahčovať prístup detí k vzdelaniu, táto aktivita je konkrétnym pozvaním pomôcť svojím nadbytkom, ktorý je pre iných prostriedkom k jednoduchšiemu štúdiu," povedala Hamadejová.

 

Informovala, že nepoužité funkčné školské pomôcky je možné odovzdať do niektorého z vyše 40 zberných miest na Slovensku. "Výber adresátov pomoci je ponechaný na konkrétne arcidiecézne a diecézne charity. V mnohých prípadoch ide o rodiny v núdzi, viacpočetné rodiny či rodiny s nepravidelným príjmom niektorého z rodičov," objasnila.

 

Tento rok zbierku podporia aj účastníci Národného stretnutia mládeže P18. "Cieľom zbierky je, aby žiadne dieťa nemalo v škole menšie šance len preto, že jeho rodina mu potrebné školské pomôcky nedokáže zabezpečiť. Verím, že zapojenie sa tisícok mladých ľudí do tejto zmysluplnej zbierky nás k tomu skokovo priblíži. Predpokladáme, že pomôcky vyzbierané na P18 pomôžu deťom práve z východného Slovenska," uviedol generálny sekretár Slovenskej katolíckej charity Erich Hulman.

 

Podľa Hamadejovej je zbierka jednou z mnohých aktivít charity, verejnosť sa bude môcť dozvedieť o ich širokej škále počas Národného týždňa charity od 10. do 16. júna. "Touto iniciatívou chce charita pozvať Slovákov do dialógu s ľuďmi, ktorí podávajú pomocnú ruku núdznym na perifériách," uzavrela. Zbierka trvá do 31. augusta, viac informácií nájde verejnosť na www.charita.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies