Nelegálni migranti sa vydávali za obete londýnskeho požiaru. Osem mesiacov žili zadarmo v hoteli

NETKY.SK • 1 Jún 2018, 10:44 • 2 min
Nelegálni migranti sa vydávali za obete londýnskeho požiaru. Osem mesiacov žili zadarmo v hoteli

LONDÝN - Ďalší prípad, ktorý ukazuje, akou smiešnou krajinou sa stala Veľká Británia, sa stal v Londýne. Dvaja nelegálni migranti žili osem mesiacov v luxusnom hoteli, pretože tvrdili, že sú obeťami vlaňajšieho požiaru v Grenfellu. Ich predĺžený nocľah vyšiel daňových poplatníkov na 104-tisíc libier a ďalších 11-tisíc stálo ich občerstvenie, na kvalitu ktorého sa vraj často sťažovali.

slovakia

left justify in out

Podarená dvojica, Tommy Brooks (51) a Elaine Douglas (51), je pôvodom z Jamajky a do Británie prišli na návštevu v roku 2002. Keď im vypršalo povolenie k pobytu, rozhodli sa zostať a odvtedy o nich úrady nevedeli, píše server courtnewsuk.co.uk.

 

 

img

 

 

Po požiari sa Londýn o pozostalých a preživších rozhodol postarať. Väčšina obyvateľov vyhoreného vežiaku boli imigranti, takže nikoho neprekvapilo, keď sa táto dvojica objavila v centre pre pomoc preživším. Mesto im vydalo kreditné karty a nechalo ich zdarma cestovať po Londýne.

 

Masívne náklady na ich ubytovanie a stravu by zrejme pokračovali ďalej (tak ako v prípade ostatných) keby sa náhodou neprišlo na to, že dvojica v zhorenom vežiaku nikdy nebývala.

 

V júli ich čaká súd za podvod, ale čo z toho. Britská kasa z nich aj tak nedostane ani penny a náklady za ich uväznenie pôjdu opäť z peňazí britských daňových poplatníkov, uzatvára server stredoevropan.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies