Rodičia v Parklande založili "politický akčný výbor" proti zbraniam

NETKY.SK • 1 Jún 2018, 07:46 • 2 min
Rodičia v Parklande založili "politický akčný výbor" proti zbraniam

PARKLAND - Niektorí rodičia z mesta Parkland v americkom štáte Florida, kde pri streľbe na strednej škole zahynulo na Valentína 17 ľudí, spustili finančnú zbierku. Určená je na kampaň, ktorej cieľom bude vytlačiť americkú Národnú asociáciu držiteľov zbraní (NRA) z politiky a zakázať v USA útočné zbrane, urýchľovače paľby (bump stocks) a veľkokapacitné zásobníky. Vo štvrtok o tom informovala agentúra AP s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Denníky Miami Herald a Tampa Bay Times napísali, že rodičia založili neziskový "politický akčný výbor" s názvom Rodiny verzus útočné pušky (Families vs Assault Rifles), ktorý má byť protiváhou k vplyvnej NRA. Cieľom je poraziť vo federálnych voľbách politikov, ktorých podporuje práve táto asociácia, a dopomôcť k zvoleniu do Kongresu kandidátom, ktorí schvália návrh zákona zakazujúci útočné zbrane, uviedla televízia CNN.

 

Spomínaný politický akčný výbor sa zaregistroval na štátnych aj federálnych úradoch 18. mája, v ten istý deň, keď pri streľbe na strednej škole v texaskom meste Santa Fe prišlo o život desať ľudí.

 

Výbor založený rodičmi žiada o finančné dary vo výške 17 dolárov - jeden dolár za každý zmarený život pri streľbe zo 14. februára v Parklande.

 

Výbor chce takto zozbierať desať miliónov dolárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies