Instagram bojuje proti závislosti na sociálnych sieťach: Takúto novinku chce zaviesť!

NETKY.SK • 1 Jún 2018, 06:00 • 2 min
Instagram bojuje proti závislosti na sociálnych sieťach: Takúto novinku chce zaviesť!

Ak na obrazovke mobilného telefónu zbadáte toto varovanie, je čas začať sa venovať inej činnosti.

slovakia

left justify in out

Závislosť na sociálnych sieťach je fenomén, ktorý sa objavil v posledných rokoch spolu s nástupom éry sociálnych médií. Žiaľ, ľudia sa prestávajú stretávať a rozprávať, komunikujú takmer výhradne prostredníctvom internetu, fotografií, emotikonov a podobne.

 

Aj vy ste si už všimli ľudí v kaviarňach? Sedia síce pri stole a sú teda naoko spolu fyzicky, ale každý z nich hľadí do svojho mobilného telefónu a bezducho scrolluje príspevky od priateľov. Zdá sa, že Instagram má už podobného jednania dosť.

 

Sociálna sieť sa rozhodla zaviesť novinku. Všimli si totiž, že závislosti v tejto oblasti rapídne pribúda, a tak momentálne testujú nový nástroj, ktorý používateľa upozorní na to, že všetko, čo je momentálne medzi príspevkami jeho priateľov, už videl. Na obrazovke sa tak objaví text „Videl si všetky nové príspevky za posledných 48 hodín“. Tým by mu teda rád naznačil, že je čas odložiť telefón a venovať sa zmysluplnejším činnostiam, ideálne tým z reálneho života.

 

Na prvý pohľad sa to javí tak, ako keby Instagram chcel svojich priaznivcov odlákať. To, samozrejme, nie je pravda. Cieľom spoločnosti je len upozorniť na nebezpečenstvo závislosti a pomôcť tak svojim priaznivcom lepšie si prerozdeliť voľný čas.

 

V tejto súvislosti nedávno zaviedli aj funkciu, ktorá používateľom ráta čas strávený online v priebehu dňa, týždňa či mesiaca.

 

img

Zdroj: Instagram



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies