Rádio Aktual končí, kvalitné spravodajstvo nahradí nonstop hudba

NETKY.SK • 1 Jún 2018, 12:50 • 2 min
Rádio Aktual končí, kvalitné spravodajstvo nahradí nonstop hudba

BRATISLAVA – Koniec Rádia Aktual zameraného na spravodajstvo a hovorené slovo, ktorý jeho vysielateľ avizoval k dnešnému dňu, musí ešte odobriť licenčná rada. Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) sa o zámere dozvedela až po tom, ako ho zverejnili niektoré médiá.

slovakia

left justify in out

„Vo štvrtok 31. mája nám bolo doručené oznámenie o zmene licencie od C.S.M group, s.r.o., držiteľa licencie na vysielanie programovej služby Rádio Aktual,“ informovala agentúru SITA hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková. Vysielateľ licenčnej rade jedným listom oznámil zmenu názvu programovej služby na Rádio Jazz a druhým zmenu podielov programových typov. „Sto percent vysielania má tvoriť ‚ostatný program‘, čo spravidla znamená hudbu“, uviedla ďalej hovorkyňa RVR s tým, že obe zmeny sa podľa oznámení majú uskutočniť dnes.

Hovorkyňa pripomenula, že vysielateľ je vždy povinný oznámiť RVR všetky zmeny týkajúce sa údajov uvedených v licencii, a to do 15 dní od vzniku týchto zmien. Podľa okolností rada rozhodne buď o zmene udelenej licencie, alebo zmenu zamietne a určí lehotu na nápravu. „Náprava znamená návrat k poslednému radou schválenému stavu. Ak vysielateľ neuskutoční nápravu, rada mu licenciu odníme,“ dodala pre SITA Lucia Michelčíková s tým, že v praxi to znamená, že ohlásenými zmenami sa bude RVR zaoberať „v rámci správneho konania o zmene licencie, a nemusí ich schváliť“.

Rádio Aktual zamerané na hovorené slovo, spravodajstvo, publicistiku a rozhovory začalo vysielať pred rokom. Na trh prišlo so sloganom: Rádio, ktoré sa s Vami rozpráva. Vysielanie odštartovalo 15. mája 2017 o 5:00 rannou reláciou, ktorú moderoval Alexander Štefuca. "Chceme zaujať poslucháčov, ktorí majú radi hovorené slovo a chcú byť informovaní o tom, čo sa deje okolo nás," avizoval zameranie stanice jej zakladateľ Martin Lengyel, ktorý založil už viacero médií, vrátane televízie TA3. Lengyel spustil Rádio Aktual na frekvenciách Rádia Rocková republika, ktoré jeho spoločnosť C.S.M. group s.r.o. prevádzkovala od konca roka 2012.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies