Archív článkov za Jún 2017, strana 1

Otvor článok

Organizácia amerických štátov nedospela k dohode o riešení zlej situácie vo Venezuele

1.6 2017 06:25

WASHINGTON - Organizácia amerických štátov (OAS) na svojom stredajšom stretnutí nedokázala dospieť k dohode o riešení zhoršujúcej sa spoločensko-politickej krízy vo Venezuele.

Otvor článok

Cibulková na Roland Garros zlyhala! V Paríži už dohrala

1.6 2017 06:30

PARÍŽ - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako šiesta prehrala s tuniskou lucky loserkou z kvalifikácie Ons Jabeurovou za 85 minút 4:6, 3:6 v stredajšom stretnutí 2. kola dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži (28. mája - 11. júna). Bol to premiérový vzájomný duel. Jabeurová v 3. kole vyzve švajčiarsku tridsiatku "pavúka" Timeu Bacsinszkú. Tunisanka je prvou Arabkou v 3. kole na Majors v histórii.

Otvor článok

Neuveriteľné! Ruský prezident Putin sa zastal amerického prezidenta Trumpa!

1.6 2017 06:30

MOSKVA – Ruský prezident Vladimir Putin vyjadril podporu americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi, ktorý čelí od začiatku výkonu svojej funkcie neustálej kritike a je predmetom vyšetrovania.

Otvor článok

Opozičný líder Navaľnyj prehral ďalší súdny spor, tentokrát čelil obvineniam z hanobenia vplyvných ľudí Ruska

1.6 2017 06:32

MOSKVA - Ruský opozičný líder Alexej Navaľnyj dnes po jednom dni prehral súdny proces v prípade hanobenia, ktorý sa začal iba v utorok.

Otvor článok

Mularčík: Čierny Peter ostal v rukách súdov

1.6 2017 06:38

BRATISLAVA - Súdy budú mať po dnešnom zrušení Mečiarových amnestií ťažkú prácu.

Otvor článok

Generálny tajomník OSN sa stretne s Putinom, obšírna debata sa bude týkať bezpečnosti, Sýrie a klimatických zmien

1.6 2017 06:42

NEW YORK - Generálny tajomník OSN António Guterres odcestuje dnes do Ruska, aby vystúpil so svojim prejavom na ekonomickom fóre v Petrohrade a zároveň sa pri tejto príležitosti stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom.

Otvor článok

Karel Gott opäť zažiaril! Zaspieval si na absolútne vypredanom koncerte v Prahe

1.6 2017 06:48

PRAHA - Za plnohodnotný návrat na pódia označil Karel Gott svoj dnešný vypredaný koncert v pražskom Divadle Hybernia.

Otvor článok

Turecká poslankyňa má ísť do väzenia za podporu terorizmu

1.6 2017 07:00

ISTANBUL - Poslankyni tureckého parlamentu z prokurdskej Ľudovodemokratickej strany (HDP) Besime Koncaovej uložil dnes súd v meste Batman dvaapolročný trest odňatia slobody za "teroristickú propagandu". Agentúre DPA to potvrdila stranícka hovorkyňa Bermali Demirdögenová.

Otvor článok

Zomrela Bond girl Molly Peters

1.6 2017 07:00

BRATISLAVA - Vo veku 75 rokov zomrela v utorok anglická herečka Molly Peters, známa predovšetkým ako filmová partnerka Jamesa Bonda z filmu James Bond: Thunderball z roku 1965. Správa o jej úmrtí sa objavila na oficiálnom twitterovom účte Jamesa Bonda.

Otvor článok

Generálny tajomník OSN bude rokovať s lídrami etnicky rozdeleného Cypru o jeho zjednotení

1.6 2017 07:03

NIKÓZIA - Generálny tajomník OSN António Guterres sa v newyorskej centrále OSN stretne s najvyššími predstaviteľmi etnicky rozdeleného Cypru.

Otvor článok

Tisíce Iračanov sú v pasci, idú im po krku Islamisti ale aj štát

1.6 2017 07:09

IRBIL – Iracké sily, ktoré úspešne postupujú v boji proti Islamskému štátu vyvolávajú obrovské obavy tisíckam rodín. Najväčšie obavy majú z odvetných opatrení voči ich rodinným príslušníkom, ktorí môžu byť prinútení slúžiť v mene extrémistických islamistov, keďže mnoho mužov vyškolila práve IS.

Otvor článok

Pri nešťastnej nehode tureckého vrtuľníka zahynulo trinásť vojakov iba pár minút po štarte

1.6 2017 07:11

ANKARA - Trinásť vojakov zahynulo dnes pri havárii tureckého vojenského vrtuľníka, ktorý sa zrútil na juhozápade krajiny neďaleko hranice s Irakom.

Otvor článok

Markizáčka Danica Kleinová sa zasnúbila! Berie si šéfa hasičov Alexandra Nejedlého

1.6 2017 07:11

Moderátorka Prvých televíznych novín a dlhoročná redaktorka televízie Markíza pôjde už čoskoro pod čepiec! Jej partner Alexander Nejedlý ju pred zrakmi desiatok ľudí požiadal o ruku.

Otvor článok

Macedónsky parlament vyslovil plnú dôveru novej vláde premiéra Zorana Zaeva

1.6 2017 07:22

SKOPJE - Krízou sužované Macedónsko dostalo novú vládu po tom, ako parlament v stredu pred polnocou vyslovil dôveru 26-člennému kabinetu dezignovaného sociálnodemokratického premiéra Zorana Zaeva.

Otvor článok

Dnes bude vypočutý Michael Flynn a Trumpov advokát v rámci vyšetrovania ovplyvňovania minuloročných volieb

1.6 2017 07:26

WASHINGTON - Výbor americkej Snemovne reprezentantov pre tajné služby si predvolal bývalého bezpečnostného poradcu Michaela Flynna a Michaela Cohena, osobného právneho zástupcu prezidenta USA Donalda Trumpa.

Otvor článok

Na "tataráku" si v reštauráciách pochutíme i naďalej - pokuty za jeho podávanie nehrozia

1.6 2017 07:55

BRATISLAVA - Pokuty za podávanie tatárskeho bifteku reštauráciám oddnes nehrozia. Do platnosti totiž vstúpila novela vyhlášky, ktorá jeho predaj povoľuje.

Otvor článok

Francúzsko varovalo občanov, ktorí sa pridajú k IS, hrozí im smrť!

1.6 2017 08:00

Paríž 31. mája (TASR) - Nová francúzska vláda nepriamo varovala, že občania krajiny, ktorí sa stanú bojovníkmi džihádistickej skupiny Islamský štát (IS), môžu byť zabití.

Otvor článok

NHL: Gólová smršť Pittsburghu v tretej tretine, hviezdou sa stal mladík Guentzel

1.6 2017 08:02

PITTSBURGH - Hokejisti Pittsburghu Penguins sú opäť bližšie k obhajobe Stanleyho pohára. V druhom zápase finále play-off Pittsburgh zdolal Nashville na domácom ľade 4:1 (1:1, 0:0, 3:0) a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedie 2:0. Zatiaľ čo v zápase číslo 1 Penguins stačilo na víťazstvo 5:3 iba 12 striel na bránku, v druhom finálovom dueli domáci zlomili hostí na začiatku tretej tretiny. V rozpätí 3:18 min dosiahli tri góly a z 1:1 bolo razom 4:1. Po góle na 4:1 Fína Pekku Rinneho vystriedal v bránke Predators jeho mladší krajan Juuse Saros a skóre sa už do konca zápasu nemenilo.

Otvor článok

Okolnosti pádu lietadla s Alexandrovcami sa vyjasňujú. Haváriu nespôsobila technická chyba lietadla

1.6 2017 08:06

MOSKVA - Haváriu ruského vojenského lietadla, pri ktorej vlani zahynulo 92 ľudí vrátane členov armádneho speváckeho zboru Alexandrovovci pravdepodobne spôsobila dezorientácia pilota.

Otvor článok

KHL: Slovan povedie Říha aj s novými asistentmi, v mužstve figuruje deväť Slovákov

1.6 2017 08:14

BRATISLAVA - Pomocníkom trénera Miloša Říhu v hokejovom Slovane Bratislava bude v nasledujúcej sezóne Rostislav Haas. Český odborník bude mať pod patronátom brankárov, ktorými sú aktuálne Barry Brust a Jaroslav Janus. Jedným z asistentov Říhu bude aj Rudolf Jendek, pozícia kondičného kouča patrí Róbertovi Berešovi.

Otvor článok

VIDEO Japonci vypustili druhý satelit pre vlastnú sieť GPS

1.6 2017 08:24

TOKIO - Japonsko vo štvrtok z kozmodrómu Tanegašima vypustilo raketu so satelitom, ktorý má byť súčasťou novej, presnejšej siete GPS.

Otvor článok

Duda v Bundeslige odohral iba tri duely, jeho štart na ME je otázny

1.6 2017 08:31

ŠAMORÍN - Slovenský futbalový reprezentant a stredopoliar Herthy Berlín Ondrej Duda má na klubovej úrovni za sebou sezónu, ktorá sa istotne nezhodovala s jeho predstavami. Viac než štvormiliónová letná posila Berlínčanov z Legie Varšava Duda pre problémy s kolenom a neskôr aj stehenným svalom vynechal jej podstatnú časť, zasiahol len do troch bundesligových stretnutí a ako striedajúci hráč.

Otvor článok

Ceny ropy výrazne klesli, zlato zdraželo

1.6 2017 08:32

NEW YORK - Ceny ropy v stredu výrazne klesli. Ľahká americká ropa oslabila o 1,34 USD, čiže o 2,7 percenta a uzavrela na úrovni 48,32 USD za barel.

Otvor článok

V Bratislave je výstava najlepších diel medzinárodnej súťaže textilnej miniatúry

1.6 2017 08:37

BRATISLAVA – Cenu poroty na 19. ročníku medzinárodnej súťažnej prehliadky textilnej miniatúry získala slovenská výtvarníčka Sylvia Birkušová za dielo Tak blízko a tak ďaleko.

Otvor článok

VIDEO Dráma na palube Malaysia Airlines: Opitý pasažier sa dobíjal do kokpitu, hrozil bombou

1.6 2017 08:37

MELBOURNE - Let MH 128 spoločnosti Malaysia Airlines z Melbourne do Kuala Lumpur zmaril jeden z pasažierov, ktorý sa chcel dostať do kokpitu.

Otvor článok

Lyžiari prišli o štátne dotácie! SLA už nemá licenciu národného športového zväzu

1.6 2017 08:46

BRATISLAVA - Slovenská lyžiarska asociácia (SLA) už nemá oprávnenie poberať verejné finančné prostriedky zo štátneho rozpočtu a tiež nemá licenciu národného športového zväzu. Stalo sa tak na základe rozhodnutia Ministerstva školstva zo dňa 26. mája 2017.

Otvor článok

Odvážny podnikateľský plán! Nahnevaný Mexičan ide vyrábať toaletný papier značky Trump

1.6 2017 09:00

MEXIKO - Mexický podnikateľ, ktorého urazili výroky amerického prezidenta Donalda Trumpa na adresu Mexičanov, využil možné opomenutie amerického magnáta v oblasti ochranných známok.

Otvor článok

EÚ a Čína uzavrú najvyšší politický záväzok o klimatickej dohode

1.6 2017 09:05

BRUSEL - Čína a Európska únia pripravujú spoločné vyhlásenie, v ktorom sa prihlásia k cieľom parížskej klimatickej dohody.

Otvor článok

Boj filipínskej armády proti militantom sa skončil tragicky - došlo k úmrtiu vojakov z vlastných radov

1.6 2017 09:11

MANILA - Filipínska armáda omylom usmrtila pri nálete na juhu krajiny 11 vlastných vojakov a sedem ďalších zranila.

Otvor článok

Berlínskeho atentátnika mali k útoku na vianočný nahovoriť islamisti

1.6 2017 09:12

BERLÍN - Páchateľ decembrového útoku na vianočný trh v Berlíne pristúpil k tomuto činu po naliehaní jedného alebo viacerých ďalších prívržencov organizácie Islamský štát (IS). Vyplýva to z informácií, ktoré v stredu priniesli nemecké rozhlasové stanice WDR a NDR, ako aj denník Süddeutsche Zeitung.

Otvor článok

Slováci do Litvy bez brankárskej jednotky, Kozáčikovi hrozí operácia

1.6 2017 09:22

BRATISLAVA - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák pre zranenie definitívne nemôže rátať s dlhodobou brankárskou jednotkou Matúšom Kozáčikom pre blížiaci sa zápas vo Vilniuse proti domácej Litve (10. júna o 20.45 h SELČ) v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. Informuje o tom web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Otvor článok

Bývalý šéf čínskeho štatistického úradu dostal doživotie za úplatky

1.6 2017 09:26

PEKING - Bývalého šéfa čínskeho štatistického úradu odsúdili na doživotie za branie úplatkov. Baoan Wang bol obvinený z brania peňazí, majetkov, obchodných licencií a sexuálnych služieb výmenou za politické služby. Za niekoľko rokov Wang podľa obžaloby dostal v prepočte takmer 20 miliónov eur.

Otvor článok

Terorista z Manchestru pred útokom niekoľkokrát volal do Líbye, lúčil sa s matkou

1.6 2017 09:33

LONDÝN - Predpokladaný páchateľ samovražedného atentátu v britskom Manchestri niekoľko hodín pred útokom absolvoval sériu telefonátov do Líbye.

Otvor článok

Upršaný apríl - podľa klimatológov bol tento rok v niektorých oblastiach historicky najvlhší

1.6 2017 09:35

BRATISLAVA – Tohtoročný apríl bol mimoriadne vlhký, v niektorých oblastiach severozápadného a severného Slovenska dokonca historicky najvlhší mesiac od začiatku meteorologických meraní a pozorovaní.

Otvor článok

Cibulková si sype na hlavu popol: Bola som zabetónovaná a hlúpo som prehrávala servis

1.6 2017 09:58

PARÍŽ - Slovenská tenistka Dominika Cibulková si inak predstavovala svoje účinkovanie na Roland Garros. Parížska semifinalistka spred ôsmich rokov na obľúbenej antuke prehrala už v 2. kole s Tunisankou Ons Jabeurovou 4:6, 3:6 a nebola to náhoda.

Otvor článok

Rokovanie zástupcov agrárnych samospráv krajín V4 vo Varšave sa dnes začalo

1.6 2017 10:00

BRATISLAVA/VARŠAVA - Vo Varšave sa dnes začalo dvojdňové rokovanie zástupcov agrárnych samospráv krajín V4, na ktorom sa zúčastnia aj ministri poľnohospodárstva krajín z vyšehradského regiónu.