Rokovanie zástupcov agrárnych samospráv krajín V4 vo Varšave sa dnes začalo

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 10:00 • 2 min
Rokovanie zástupcov agrárnych samospráv krajín V4 vo Varšave sa dnes začalo

BRATISLAVA/VARŠAVA - Vo Varšave sa dnes začalo dvojdňové rokovanie zástupcov agrárnych samospráv krajín V4, na ktorom sa zúčastnia aj ministri poľnohospodárstva krajín z vyšehradského regiónu.

slovakia

left justify in out

Uviedla to pre TASR hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Jana Holéciová.

 

Prvého a druhého júna budú podľa nej tak spolu s ministrami o prioritných agropotravinárskych témach hovoriť predstavitelia SPPK, Agrárnej komory Českej republiky, Národnej rady agrárnych komôr Poľska a Maďarskej agrárnej komory. Čaká ich podľa Holéciovej diskusia o neonikotinoidoch, nekalých obchodných praktikách či reforme Spoločnej poľnohospodárskej politiky (CAP) EÚ po roku 2020. Všetko sú to témy, ktoré si v týchto dňoch vyžadujú osobitnú pozornosť nielen na národnej úrovni, ale aj na úrovni vyšehradského regiónu.

 

"Potrebujeme porovnateľné podnikateľské prostredie v rámci Spoločnej poľnohospodárskej politiky. Ak sa nám nepodarí vyrokovať silnejšiu pozíciu aj v spolupráci s ďalšími krajinami vyšehradského regiónu, tak budeme naďalej ťahať za kratší koniec. Verejná diskusia k Spoločnej poľnohospodárskej politike po roku 2020 je téma, ktorej sa musíme venovať, lebo sa nás bytostne dotýka," uviedol pred začiatkom rokovania predseda SPPK Milan Semančík.

 

Holéciová dodala, že počas dvojdňového stretnutia sa bude hovoriť aj o situácii v sektore cukru po zrušení kvót, ktoré sa skončia 30. septembra 2017.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona