VIDEO Japonci vypustili druhý satelit pre vlastnú sieť GPS

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 08:24 • 2 min
VIDEO Japonci vypustili druhý satelit pre vlastnú sieť GPS

TOKIO - Japonsko vo štvrtok z kozmodrómu Tanegašima vypustilo raketu so satelitom, ktorý má byť súčasťou novej, presnejšej siete GPS.

slovakia

left justify in out

Quasi-Zenith Satellite System, známy aj ako Michibiki, by mali po dokončení tvoriť štyri satelity, pričom prvý z nich vypustili ešte v roku 2010 a do budúcej jari plánujú Japonská vesmírna agentúra (JAXA) a Mitsubishi Heavy Industries vypustiť ešte ďalšie dva.

 



Japonsko sa v súčasnosti spolieha na americkú sieť GPS. Cieľom vybudovania vlastného systému je zníženie nepresností pri navigácii na niekoľko centimetrov, pričom v súčasnosti sú odchýlky v niektorých prípadoch podľa odhadov až desať metrov. Z ázijsko-pacifickej oblasti budú neustále viditeľné tri satelity a prepojenie s americkou sieťou umožní veľmi presnú lokalizáciu, informovala japonská vláda.

Krajina pritom zvažuje, že v budúcnosti systém rozšíri o ďalšie tri satelity.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies