Francúzsko varovalo občanov, ktorí sa pridajú k IS, hrozí im smrť!

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 08:00 • 2 min
Francúzsko varovalo občanov, ktorí sa pridajú k IS, hrozí im smrť!

Paríž 31. mája (TASR) - Nová francúzska vláda nepriamo varovala, že občania krajiny, ktorí sa stanú bojovníkmi džihádistickej skupiny Islamský štát (IS), môžu byť zabití.

slovakia

left justify in out

Hovorca vlády Christophe Castaner dnes po príslušnej otázke odmietol potvrdiť alebo poprieť správu denníka Wall Street Journal (WSJ), podľa ktorej francúzske špeciálne jednotky podnikajú v Iraku cielené operácie proti francúzskym militantom z IS.

 

"Všetkým bojovníkom, ktorí sa pripoja k skupine Islamský štát a potom idú do zahraničia viesť vojnu, jednoducho hovorím: vedenie vojny prináša riziká a oni musia tieto riziká prijať," povedal Castaner.

 

Francúzsky prezident Emmanuel Macron, ktorý nastúpil do funkcie 14. mája, označil zničenie IS za čelnú prioritu.

WSJ s odvolaním sa na príslušníkov irackých bezpečnostných síl a súčasných i bývalých francúzskych činiteľov tento týždeň informoval, že francúzske špeciálne jednotky si najali irackých vojakov na vypátranie a zabitie francúzskych občanov, ktorí sa dostali na vyššie pozície v IS.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies