Terorista z Manchestru pred útokom niekoľkokrát volal do Líbye, lúčil sa s matkou

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 09:33 • 2 min
Terorista z Manchestru pred útokom niekoľkokrát volal do Líbye, lúčil sa s matkou

LONDÝN - Predpokladaný páchateľ samovražedného atentátu v britskom Manchestri niekoľko hodín pred útokom absolvoval sériu telefonátov do Líbye.

slovakia

left justify in out

Medzi kontaktovanými boli aj osoby, ktoré ho mohli inštruovať k útoku, napísal dnes s odvolaním sa na svoje nemenované zdroje britský denník The Times.

 

Predpokladá sa, že 22-ročný Salman Abedi pred útokom zavolal svojej matke do Tripolisu, aby sa rozlúčil. Volal aj na niekoľko telefónnych čísiel v Líbyi, ktoré nie sú zaregistrované na žiadneho člena jeho rodiny.

 

Abedi, britský občan líbyjského pôvodu, odcestoval z Tripolisu do Británie štyri dni pred útokom. Vyšetrovatelia atentátu z Manchestra sa teraz sústreďujú práve na túto jeho poslednú cestu do Tripolisu, pričom predpokladajú, že tam absolvoval inštruktáž o zostrojovaní výbušných zariadení a ich používaní. Britská polícia sa teraz tiež snaží zistiť, či Abedi dostal inštrukcie od tých, ktorým volal.

 

K samovražednému útoku došlo večer 22. mája v multifunkčnej hale Manchester Arena v závere koncertu americkej speváčky Ariany Grande. Výbušninu podľa vyšetrovateľov aktivoval Salman Abedi. Zahynulo 22 ľudí vrátane 12 detí. Zodpovednosť za útok prevzala džihádistická organizácia Islamský štát.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies