Neuveriteľné! Ruský prezident Putin sa zastal amerického prezidenta Trumpa!

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 06:30 • 2 min
Neuveriteľné! Ruský prezident Putin sa zastal amerického prezidenta Trumpa!

MOSKVA – Ruský prezident Vladimir Putin vyjadril podporu americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi, ktorý čelí od začiatku výkonu svojej funkcie neustálej kritike a je predmetom vyšetrovania.

slovakia

left justify in out

Za útokmi na Trumpovu osobu vidí Demokratickú stranu USA, ktorá odmieta akceptovať svoju prehru v novembrových prezidentských voľbách a snaží sa obviniť Rusko z ovplyvňovania ich priebehu.

 

Postupne sú členovia Trumpovej administratívy obviňovaní z napojenia na Rusko. Ako prvý čelil obvineniam Michael Flynn, ktorý ešte donedávna zastával funkciu poradcu pre národnú bezpečnosť. Z funkcie bol odvolaný pre predávanie tajných informácií ruskej strane počas volieb.

 

Momentálne je podozrivý zať amerického prezidenta Jared Kushner, taktiež s napojenia na ruských predstaviteľov. Trump odmieta akékoľvek obvinenia z toho, že jeho tím sa počas prezidentskej kampane dohodol s Ruskom na prípadných kybernetických útokoch, ktoré by zvrátili výsledok volieb v jeho prospech.

 

Trumpove rozhodnutie prepustiť šéfa FBI Jamesa Comyeho, len povzbudilo mnohých kritikov v tom, aby uverili tomu, že prezident má čo skrývať. Ich nedôveru prehĺbilo hlavne jeho náhle rozhodnutie o prepustení Comeyho z funkcie.

 

"Ľudia, ktorí prehrali voľby si to len nechcú priznať, svoj neúspech jednoducho nevedia stráviť. Trump je ten kto vyhral, ten ktorý je bližšie k svojim ľuďom, a ten kto lepšie pochopil, čo voliči chcú," povedal Putin na adresu Demokratov.

 

"Nikto si to nechce priznať," tvrdil. "Američanom sa snažia dokázať, že iba ich politika je správna, že by urobili všetko lepšie a že ich niekto podviedol. Ale tak to nie je. Jednoducho stratili a musia si to pripustiť", dodal Putin.

 

Putin veril, že globálna spolupráca a vzťahy sa zlepšia, no to sa zatiaľ nedeje v dôsledku silných protiruských nástrojov, ktoré ovládli verejnú mienku. Čo výrazným spôsobom komplikuje komunikáciu a prehlbuje zlé vzťahy medzi krajinami. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies