KHL: Slovan povedie Říha aj s novými asistentmi, v mužstve figuruje deväť Slovákov

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 08:14 • 2 min
KHL: Slovan povedie Říha aj s novými asistentmi, v mužstve figuruje deväť Slovákov

BRATISLAVA - Pomocníkom trénera Miloša Říhu v hokejovom Slovane Bratislava bude v nasledujúcej sezóne Rostislav Haas. Český odborník bude mať pod patronátom brankárov, ktorými sú aktuálne Barry Brust a Jaroslav Janus. Jedným z asistentov Říhu bude aj Rudolf Jendek, pozícia kondičného kouča patrí Róbertovi Berešovi.

slovakia

left justify in out

K 31. máju 2017 má HC SLOVAN pod zmluvou 11 hráčov, z toho 2 brankárov, 4 obrancov a 5 útočníkov. Okrem českého útočníka J. Buchtele a brankára B. Brusta sú zatiaľ všetci ostatní hráči Slováci.

 

V priebehu mesiaca júna bude Slovan priebežne podpisovať ďalšie kontrakty, medzi ktorými už budú aj zahraniční hráči. Podľa predstáv športového manažmenu a realizačného tímu by v Slovane mali v novej sezóne opäť pôsobiť 4-5 hráči zo Severnej Ameriky.

 

Menšími zmenami prešiel aj realizačný tím. Do novej sezóny - svojej celkove tretej v Slovane počas pôsobenia v KHL - ho povedie hlavný tréner Miloš Říha, ktorému bude asistovať Rudolf Jendek. Novým trénerom brankárov sa stane český odborník Rostislav Haas, ktorý má aj nemecké občianstvo. Haas má už za sebou štyri sezóny v pozícii trénera brankárov pri kluboch KHL, po dve v Severstali Čerepovec a Lev Praha. Spolupracoval s brankármi, ako Jakub Štěpánek, Tomáš Pöpperle, Atte Engren, alebo Petri Vehanen. Realizačný tím bude v priebehu júna doplnený ešte o jedného asistenta. Kondičným trénerom mužstva zostáva v novej sezóne Róbert Bereš. 

 

Slovan začne spoločnú prípravu v pondelok 3. júla v domácich podmienkach Zimného štadióna Ondreja Nepelu, už o deň neskôr po prvý raz vykorčuľuje na ľad. Nasledujúci týždeň sa prechodným domovom A mužstva stane hokejový komplex v rakúskom Bruck a.d. Leitha. Naši fanúšikovia uvidia mužstvo po prvý raz už 25. júla v hlavnej aréne v atraktívnom zápase proti Spartaku Moskva

 

Dňa 1. júla sa svojej funkcie ujme nový predseda predstavenstva a generálny manažér HC SLOVAN Bratislava a.s. Klub ho oficiálne predstaví verejnosti a médiám na mimoriadnej tlačovej konferencii v závere júna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona