Turecká poslankyňa má ísť do väzenia za podporu terorizmu

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 07:00 • 2 min
Turecká poslankyňa má ísť do väzenia za podporu terorizmu

ISTANBUL - Poslankyni tureckého parlamentu z prokurdskej Ľudovodemokratickej strany (HDP) Besime Koncaovej uložil dnes súd v meste Batman dvaapolročný trest odňatia slobody za "teroristickú propagandu". Agentúre DPA to potvrdila stranícka hovorkyňa Bermali Demirdögenová.

slovakia

left justify in out

Voči tejto opozičnej političke vzniesli obvinenia po tom, ako sa zúčastnila na pohrebe jedného z bojovníkov zakázanej Strany kurdských pracujúcich (PKK) a vystúpila na ňom s príhovorom. V pondelok, necelé štyri týždne po prepustení z vyšetrovacej väzby, bol na Koncaovú opäť vydaný zatykač.

 

Koncaová zastupuje v tureckom parlamente juhovýchodnú provinciu Siirt. Ak sa dnešný rozsudok stane právoplatným, môže svoj poslanecký mandát stratiť. Ešte vo februári a začiatkom mája takto prišli o kreslá v parlamente aj spolupredsedníčka HDP Figen Yüksekdagová a poslankyňa Nursel Aydoganová.

 

Koncaová je podľa údajov HDP v súčasnosti jedným z 11 zákonodarcov tejto strany vo vyšetrovacej väzbe. Medzi zadržiavanými sú aj spolupredsedníčka Yüksekdagová a druhý spolupredseda Selahattin Demirtaš.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies