Archív článkov za Marec 2013, strana 3

Otvor článok

SDKÚ-DS stavia za kandidáta na župana Martina Pada

6.3 2013 13:17

KOŠICE - Kandidátom SDKÚ-DS na post predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) bude bývalý minister vnútra SR Martin Pado. Rozhodlo o tom predsedníctvo regionálneho zväzu strany v pondelok (4. marca) v Košiciach.

Otvor článok

Hackeri napadli české banky, internetové bankovníctvo skolabovalo

6.3 2013 13:26

PRAHA - Hackeri dnes dopoludnia napadli webové stránky českých bánk, informoval server Novinky.cz. Nefunguje internetové bankovníctvo trojice najväčších bánk - Českej sporiteľne, ČSOB a Komerčnej banky a mimo prevádzky sú aj weby niektorých menších bánk.

Otvor článok

Ministerstvo školstva: Nový Čas a SME rozoštvávajú učiteľov

6.3 2013 13:34

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky považuje utorkové (5.3.) a dnešné články uverejnené v denníkoch SME a NOVÝ ČAS vo vzťahu k platom učiteľov na Slovensku a v Rakúsku, a rovnako aj článok o vozovom parku za tendenčné príspevky, ktorých jediným cieľom je rozoštvávanie učiteľov vo chvíli, keď sa niektorí pedagógovia rozhodujú o štrajku počas monitoru a maturít.

Otvor článok

V Tokiu predstavili klenot za 4 milióny eur - Messiho nohu zo zlata

6.3 2013 13:39

TOKIO - Repliku ľavého chodidla nohy argentínskeho futbalového kúzelníka Lionela Messiho z čistého zlata odhalili v stredu v Tokiu. Klenot, ktorý je verným odliatkom nohy štvornásobného najlepšieho hráča sveta podľa FIFA a opory FC Barcelona, vyrobila japonská šperkárka Ginza Tanaková.

Otvor článok

Nepríjemné zranenie Marca Staala: Puk ho zasiahol do oka

6.3 2013 13:43

NEW YORK - Radosť z víťazstva nad Philadelphiou (4:2) prekryli u hokejistov NY Rangers obavy nad zdravotným stavom ich kľúčového obrancu. Dvadsaťšesťročný Marc Staal nedohral utorkový duel NHL po tom, čo ho v šiestej minúte tretej tretiny zasiahol do oblasti pravého oka puk po tečovanej strele Kimma Timonena.

Otvor článok

Exprezident Sarkozy uvažuje o politickom návrate "z povinnosti"

6.3 2013 13:47

PARÍŽ - Bývalý francúzsky prezident Nicolas Sarkozy sa pohráva s myšlienkou na politický návrat. Mohlo by dôjsť k situácii, v ktorej by sa musel vrátiť - nie preto, že by po tom túžil, ale "z povinnosti", citoval dnes konzervatívneho politika týždenník Valeurs Actuelles.

Otvor článok

Do Bratislavy pricestovalo asi 70 Rómov, od vlády žiadajú prácu

6.3 2013 13:52

BRATISLAVA - Asi 70 Rómov sa dnes zhromaždilo v Bratislave pred sídlom ministerstva práce na protestnom pochode, ktorý organizovala mimoparlamentná Strana rómskej únie na Slovensku (SRÚS). Zúčastnení žiadali od vlády, aby im zabezpečila dôstojný život a prácu.

Otvor článok

Auto zrazilo z mosta do Vltavy pár: Žena zomrela, muž je nezvestný

6.3 2013 13:56

PRAHA - Na Mánesovom moste v centre Prahy došlo v utorok večer k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej osobné vozidlo zrazilo do Vltavy pár ľudí. Štyridsaťtriročná žena zomrela v noci nadnes na následky zranení v Ústrednej vojenskej nemocnici, pátranie po jej partnerovi bolo doteraz neúspešné, informoval dnes Český rozhlas.

Otvor článok

EK udelila Microsoftu ďalšiu pokutu vo výške 561 miliónov eur

6.3 2013 14:02

BRUSEL - Európska komisia (EK) dnes udelila Microsoftu ďalšiu pokutu vo výške 561 miliónov eur za porušenie pravidiel hospodárskej súťaže. Informovala o tom agentúra DPA.

Otvor článok

Mamojka: Prácu rektora aj poslanca budem stíhať

6.3 2013 14:08

BRATISLAVA - Poslanec za Smer-SD Mojmír Mamojka sa nechystá vzdať sa poslaneckého mandátu ani postu šéfa školského výboru v parlamente po tom, ako ho prezident vymenoval za rektora súkromnej Vysokej školy v Sládkovičove. Tvrdí totiž, že súbeh týchto funkcií nie je v rozpore s právom ani s morálkou.

Otvor článok

Podľa analytikov ekonomika v tomto roku porastie od 0,5 do 1,5 %

6.3 2013 14:13

BRATISLAVA - Slovenská ekonomika dosiahne počas prvých šiestich mesiacov tohto roka len slabý rast. Očakávajú to ekonomickí analytici, podľa ktorých by sa však mali postupne začať prejavovať známky oživenia.

Otvor článok

Kate sa vraj preriekla, že čaká s princom Williamom dcéru

6.3 2013 14:19

LONDÝN - Manželka britského princa Williama, Kate, zrejme nechtiac v rozhovore so ženou v dave naznačila, že dieťatko, ktoré čaká, bude dievčatko.

Otvor článok

Valdes dostal za útok na rozhodcu štvorzápasový dištanc

6.3 2013 14:31

BRACELONA - Futbalový brankár Victor Valdes z FC Barcelona dostal za verbálny útok na rozhodcu po sobotňajšom ligovom šlágri na ihrisku Realu Madrid od Španielskej futbalovej federácie štvorzápasový dištanc. Vedenie katalánskeho veľkoklubu sa plánuje voči trestu odvolať.

Otvor článok

City Arena začala prípravy na búracie práce na štadióne v Trnave

6.3 2013 14:38

TRNAVA - Rekonštrukčné práce na štadióne slovenského futbalového klubu Spartak Trnava naberú plné tempo v druhej polovici marca. Podľa stredajšej tlačovej informácie "andelov" prvá etapa premeny vzhľadu Štadióna Antona Malatinského si vyžaduje prípravné práce, ktoré už v súčasnosti prebiehajú.

Otvor článok

Simon: V štátnom podniku Lesy SR vládne klientelizmus a šafárenie

6.3 2013 15:03

BRATISLAVA – V štátnom podniku Lesy SR vládne pod gesciou súčasného Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR klientelizmus a šafárenie. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil podpredseda opozičnej strany Most-Híd a exminister pôdohospodárstva Zsolt Simon.

Otvor článok

Smer stále nevie, či bude rokovať o Gašparovičovej obžalobe

6.3 2013 15:08

BRATISLAVA - Vládny Smer-SD stále nevie, či sa zúčastní na mimoriadnej schôdzi o obžalobe prezidenta SR Ivana Gašparoviča, ktorá bude pokračovať 12. marca. Viacerí sociálni demokrati pripúšťajú, že klub Smeru-SD sa opäť na rokovaní nezúčastní. Vládna strana si postup dohodne na stretnutí klubu, ktoré sa uskutoční pred schôdzou.

Otvor článok

Fico je najviac aj najmenej dôveryhodný politik

6.3 2013 15:09

BRATISLAVA - Najdôvernejším a zároveň najmenej dôveryhodným politikom je súčasný premiér a šéf vládnucej strany Smer-SD Robert Fico. Vyplýva to z telefonického prieskumu agentúry Polis Slovakia, ktorý realizovala od 1. do 5. marca na vzorke 1100 respondentov pre spravodajskú televíziu TA3.

Otvor článok

Gašparovič s Klausom si odovzdali najvyššie štátne vyznamenania

6.3 2013 15:18

BRNO – Prezidenti ČR a SR Václav Klaus a Ivan Gašparovič si dnes v brnianskej vile Tugendhat odovzdali najvyššie štátne vyznamenania svojich krajín. Za českú stranu to bol Rad Bieleho leva I. triedy a za slovenskú Rad Bieleho dvojkríža I. triedy.

Otvor článok

V Bratislave sa obmedzí premávka trolejbusov pre ich zlý stav

7.3 2013 09:11

BRATISLAVA - Cestujúci bratislavskou mestskou hromadnou dopravou musia od pondelka 11. marca počítať s obmedzeniami v trolejbusovej doprave. V súvislosti s ich kritickým stavom pri priemernom veku trolejbusu 19 rokov Dopravný podnik Bratislava (DPB) nedokáže zabezpečiť kompletnú dennú výpravu. Od pondelka sa preto na linkách 201, 202, 206 a 208 predlžuje interval medzi spojmi.

Otvor článok

Francúzska vláda schválila reformu pracovného trhu

7.3 2013 09:18

PARÍŽ - Francúzska vláda dnes schválila reformu pracovného trhu, cieľom ktorej je zvýšenie konkurencieschopnosti a zmena súčasnej nepriaznivej situácie, keď viacero veľkých firiem oznámilo, že pre vysoké pracovné náklady plánujú zatvoriť niektoré prevádzky vo Francúzsku.

Otvor článok

Muž zastrelil dve úradníčky a potom spáchal samovraždu

7.3 2013 09:22

Perugia 6. marca (TASR) - Dejiskom streľby, ktorá si vyžiadala tri životy, boli dnes úradné priestory regiónu Umbria v talianskej Perugii.

Otvor článok

SaS uspeli s návrhom jazdiť na skútroch do 125 cm3 na preukaz typu B

7.3 2013 09:28

BRATISLAVA - Poslanci SaS Juraj Droba a Martin Chren uspeli s návrhom novely zákona o cestnej premávke po ústavnoprávnom výbore parlamentu aj vo výbore pre obranu a bezpečnosť. Zmenu, podľa ktorej by na jazdu na skútri do 125 cm3 stačil vodičský preukaz skupiny B, dnes odporučili plénu schváliť tak opoziční, ako aj koaliční členovia výboru.

Otvor článok

V nemocnici v Náchode leží zrejme ďalšia obeť pančovaného alkoholu

7.3 2013 09:41

PRAHA - Po alkohole pančovanom metanolom pátrajú aktuálne v okolí Broumova v okrese Náchod v Královohradeckom kraji českí policajti, colníci v spolupráci s hygienikmi a potravinárskymi inšpektormi. Informoval o tom internetový server Novinky.cz.

Otvor článok

SNS: Rómska reforma by sa mala začať v "spálňach" chatrčí

7.3 2013 09:44

BRATISLAVA - Tzv. rómska reforma by sa nemala začínať cez deň na úradoch práce a sociálnych vecí, ale v noci v "spálňach" chatrčí, kde sa "ako na bežiacom sociálnom páse rodia stále nové a nové deti nezodpovedných osadníkov". V reakcii na dnešný rómsky protest mimoparlamentnej Strany rómskej únie na Slovensku (SRÚS) to pre TASR vyhlásil prvý podpredseda Slovenskej národnej strany (SNS) Rafael Rafaj.

Otvor článok

Na košickom súde opäť nahásili bombu, budovu evakuovali

7.3 2013 09:48

KOŠICE - Mužský hlas dnes okolo 09.30 h telefonicky oznámil na linku Krajského súdu v Košiciach, že do dvoch hodín tam vybuchne bomba. Na miesto boli vyslané policajné hliadky, pyrotechnik i psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín, informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Otvor článok

V Afganistane objavili sovietskeho vojaka, nezvestného 33 rokov!

7.3 2013 09:53

MOSKVA - Sovietskeho vojaka, nezvestného od roku 1979 od prvých mesiacov sovietskej invázie do Afganistanu, objavili pred dvoma týždňami živého medzi členmi miestneho klanu, kde vedie napoly nomádsky život. Zmenil si meno a v malej obci na západe Afganistanu pôsobí ako liečiteľ, napísala ruská agentúra RIA Novosti.

Otvor článok

Rakvu so zosnulým prezidentom Chávezom viezli ulicami Caracasu

7.3 2013 10:00

CARACAS - Rakvu so zosnulým venezuelským prezidentom Hugo Chávezom vyniesli dnes z vojenskej nemocnice a viezli ju ulicami hlavného mesta Caracas, kde si ho uctili zástupy smútiacich ľudí.

Otvor článok

Fico: V Európe sa musí otvoriť otázka tempa konsolidácie

7.3 2013 10:03

VARŠAVA – Deficit verejných financií Slovenska bude v tomto roku nižší ako tri percentá. Vyhlásil to premiér Robert Fico na tlačovej konferencii po dnešnom stretnutí premiérov krajín Vyšehradskej štvorky s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom vo Varšave.

Otvor článok

Fanúšika ManU pobúrilo Naniho vylúčenie, zavolal na políciu

7.3 2013 10:08

NOTTINGHAM - Futbalový fanúšik Manchestru United sa počas odvety osemfinále Ligy majstrov proti Realu Madrid postaral o poriadny rozruch. Osemnásťročného mladíka natoľko pobúrilo vylúčenie stredopoliara Naniho, že zavolal na políciu a nahlásil "zločin" na Old Trafforde.

Otvor článok

Halepová postúpila do 2. kola na turnaji WTA v Indian Wells

7.3 2013 10:15

INDIAN WELLS - Rumunská tenistka Simona Halepová zdolala v 1. kole dvojhry na prestížnom turnaji WTA v kalifornskom Indian Wells (dotácia 6,020 milióna USD) domácu Lauren Davisovú hladko 6:2, 6:0.

Otvor článok

V LM do ďalších bojov postupujú PSG a Juventus

7.3 2013 10:21

BRATISLAVA - Futbalisti Parížu St. Germain a Juventusu Turín postúpili do štvrťfinále Ligy majstrov 2012/2013. Tím z francúzskej metropoly remizoval v osemfinálovej odvete s FC Valenciou 1:1, ale v prvom stretnutí na štadióne Mestalla vyhral 2:1 a kvalifikoval sa tak do ďalšej fázy. Juventus Turín zvíťazil v oboch osemfinálových stretnutiach nad Celticom Glasgow, v Škótsku 3:0 a v stredajšej domácej odvete 2:0.

Otvor článok

Bude mať Amerika ďalšieho Busha? Jeb Bush chce byť prezident!

7.3 2013 10:25

WASHINGTON - Bude americkým prezidentom ďalší Bush? Brat prezidenta a syn ďalšieho šéfa Bieleho domu, Jeb Bush, dlho odolával tlaku svojich priaznivcov, aby kandidoval na prezidentský úrad. Bývalý guvernér štátu Florida však teraz naznačuje, že je tejto myšlienke otvorený. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

Otvor článok

Troch gréckych exministrov obvinili z porušenia zákonov o majetkovom priznaní

7.3 2013 10:31

ATÉNY - Traja bývalí grécki ministri boli v stredu obvinení z údajného porušenia zákonov o majetkovom priznaní. Justičné úrady v krajine postihnutej vážnou recesiou totiž uskutočňujú tvrdé zásahy proti niekdajším verejným predstaviteľom. Informácie priniesla tlačová agentúra AP.

Otvor článok

Miloš Zeman zamieril z Vysočiny späť do Prahy, čaká ho inaugurácia

7.3 2013 10:32

PRAHA - Novozvolený český prezident Miloš Zeman ukončil dnes popoludní krátky oddych na Vysočine, konkrétne doma v Novom Veselí, odkiaľ zamieril do Prahy, kde sa 8. marca uskutoční jeho slávnostné uvedenie do funkcie hlavy štátu.

Otvor článok

Taiwan zasiahlo silné zemetrasenie, rozkolísalo aj budovy v hlavnom meste

7.3 2013 10:40

TCHAJ-PEJ - Silné zemetrasenie dnes zasiahlo územie Taiwanu, ale zatiaľ neboli hlásené obete ani škody.

Otvor článok

V NHL dominovali domáce tímy, Chicago bez Hossu

7.3 2013 10:45

NEW YORK - V zámorskej NHL boli v noci na štvrtok na programe štyri zápasy a vo všetkých uspeli domáce tímy.