Na košickom súde opäť nahásili bombu, budovu evakuovali

NETKY.SK • 7 Marec 2013, 09:48 • 2 min
Na košickom súde opäť nahásili bombu, budovu evakuovali

KOŠICE - Mužský hlas dnes okolo 09.30 h telefonicky oznámil na linku Krajského súdu v Košiciach, že do dvoch hodín tam vybuchne bomba. Na miesto boli vyslané policajné hliadky, pyrotechnik i psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín, informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

slovakia

left justify in out

Z budovy okamžite evakuovali pracovníkov a ďašie prítomné osoby. "Pyrotechnická prehliadka bola ukončená o 13.00 h s negatívnym výsledkom. Vyšetrovateľ v tomto prípade začal trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy," uviedla Mésarová. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra. 

Evakuácia prerušila činnosť krajského súdu a okresných súdov Košice I, Košice II a Košice – okolie. V tom čase sa v budove nachádzalo približne 500 zamestnancov, sudcov, účastníkov súdnych konaní a iných osôb, uviedla hovorkyňa krajského súdu Marcela Gálová.

Bombu nahlásil anonym na košickom súde aj 27. februára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies