Exprezident Sarkozy uvažuje o politickom návrate "z povinnosti"

NETKY.SK • 6 Marec 2013, 13:47 • 2 min
Exprezident Sarkozy uvažuje o politickom návrate "z povinnosti"

PARÍŽ - Bývalý francúzsky prezident Nicolas Sarkozy sa pohráva s myšlienkou na politický návrat. Mohlo by dôjsť k situácii, v ktorej by sa musel vrátiť - nie preto, že by po tom túžil, ale "z povinnosti", citoval dnes konzervatívneho politika týždenník Valeurs Actuelles.

slovakia

left justify in out

Sarkozy uviedol, že ak by ani pravica, ani ľavica neboli schopné ponúknuť cestu k riešenie problémov v krajine, už by naďalej nemohol hovoriť: "Som šťastný, vozím svoju dcéru do školy a zúčastňujem sa na konferenciách po celom svete."

Sarkozy sa vyjadril v čase sporu vo vedení jeho strany, ako aj najnovších výsledkov prieskumov, podľa ktorých sa medzičasom viac než polovica Francúzov nazdáva, že jeho opätovné zvolenie vo voľbách v máji 2012 by bolo lepšie pre Francúzsko, konštatovala agentúra DPA.

V poslednom prieskume medzi stúpencami Zväzu za ľudové hnutie (UMP) vyjadrilo 54 percent respondentov želanie, aby Sarkozy pri prezidentských voľbách v roku 2017 znova kandidoval proti socialistovi Francoisovi Hollandovi. Za kandidatúru druhého najobľúbenejšieho politika UMP, expremiéra Francoisa Fillona sa vyslovilo len 16 percent členov strany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona