Hackeri napadli české banky, internetové bankovníctvo skolabovalo

NETKY.SK • 6 Marec 2013, 13:26 • 2 min
Hackeri napadli české banky, internetové bankovníctvo skolabovalo

PRAHA - Hackeri dnes dopoludnia napadli webové stránky českých bánk, informoval server Novinky.cz. Nefunguje internetové bankovníctvo trojice najväčších bánk - Českej sporiteľne, ČSOB a Komerčnej banky a mimo prevádzky sú aj weby niektorých menších bánk.

slovakia

left justify in out

Hovorca Českej sporiteľne Marek Pšeničný agentúre Reuters povedal, že spadla webová stránka a internetové bankovníctvo, ale vnútorný systém banky je v poriadku. "Rozhodne nie sú ohrozené klientske údaje."

"Zisťujeme, čo sa stalo. Dá sa predpokladať, že ide o útok hackerov," potvrdilo tlačové oddelenie Komerčnej banky. Aj jej hovorkyňa zdôraznila, že v žiadnom prípade nedošlo k úniku klientskych údajov.

Podobná vlna DDoS útokov (tj. útokov zahltením) v pondelok skomplikovala činnosť českých spravodajských serverov Novinky.cz, iDnes.cz, Lidovky.cz, Deník.cz či iHned.cz V utorok sa hackeri zamerali na server Seznam.cz.

K útoku sa zatiaľ neprihlásilo žiadne hackerské zoskupenie, dodali Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies