SDKÚ-DS stavia za kandidáta na župana Martina Pada

NETKY.SK • 6 Marec 2013, 13:17 • 2 min
SDKÚ-DS stavia za kandidáta na župana Martina Pada

KOŠICE - Kandidátom SDKÚ-DS na post predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) bude bývalý minister vnútra SR Martin Pado. Rozhodlo o tom predsedníctvo regionálneho zväzu strany v pondelok (4. marca) v Košiciach.

slovakia

left justify in out

"Nechcem odhadovať svoje šance na úspech, ale chcem ponúknuť prácu v prospech všetkých obyvateľov kraja a nie v prospech jednotlivcov, ako je tomu v mnohých prípadoch teraz," povedal Martin Pado, poslanec košického VÚC za SDKÚ-DS.

Opozičná strana zároveň schválila  kandidátov na poslancov zastupiteľstva KSK do straníckych primárnych volieb, ktoré sa uskutočnia v sobotu 9. marca.

"V súčasnosti prebiehajú rokovania o koalícii do regionálnych volieb medzi stranami ľudovej platformy SDKÚ-DS, KDH, Most-Híd a ďalšími stredopravými stranami. SDKÚ-DS ponúkne partnerom ako spoločného kandidáta na župana Martina Pada," uviedol riaditeľ Krajskej agentúry SDKÚ-DS Košice Marian Keruľ.

Za vládny Smer-SD bude na predsedu KSK kandidovať súčasný župan Zdenko Trebuľa. KDH oznámilo ako kandidátku bývalú poslankyňu NR SR Máriu Sabolovú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies