Francúzska vláda schválila reformu pracovného trhu

NETKY.SK • 7 Marec 2013, 09:18 • 2 min
Francúzska vláda schválila reformu pracovného trhu

PARÍŽ - Francúzska vláda dnes schválila reformu pracovného trhu, cieľom ktorej je zvýšenie konkurencieschopnosti a zmena súčasnej nepriaznivej situácie, keď viacero veľkých firiem oznámilo, že pre vysoké pracovné náklady plánujú zatvoriť niektoré prevádzky vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Vláda tak urobila napriek protestom vo viacerých francúzskych mestách voči reforme, ktorá posilňuje právomoci zamestnávateľov. Informovala o tom agentúra AP. Návrh zákona teraz poputuje do parlamentu a vláda dúfa, že reforma by mohla nadobudnúť platnosť do konca apríla.

Tri najväčšie francúzske odborové organizácie a hlavná federácia zamestnávateľov súhlasili s reformou ešte v januári. Dve ďalšie odborové organizácie s ňou však nesúhlasia a tvrdia, že príliš ustupuje zamestnávateľom a ohrozuje tvrdo vydobyté práva zamestnancov.

Kritizujú najmä tú časť reformy, ktorá firmám zápasiacim s finančnými problémami umožní prijať omnoho flexibilnejší systém pri určovaní pracovného času a v dôsledku toho aj miezd. Vláda dúfa, že tento krok udrží firmy nad vodou a tie tak nebudú musieť závody zatvárať prípadne presúvať prevádzky do krajín s lacnejšou pracovnou silou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies