V Tokiu predstavili klenot za 4 milióny eur - Messiho nohu zo zlata

NETKY.SK • 6 Marec 2013, 13:39 • 2 min
V Tokiu predstavili klenot za 4 milióny eur - Messiho nohu zo zlata

TOKIO - Repliku ľavého chodidla nohy argentínskeho futbalového kúzelníka Lionela Messiho z čistého zlata odhalili v stredu v Tokiu. Klenot, ktorý je verným odliatkom nohy štvornásobného najlepšieho hráča sveta podľa FIFA a opory FC Barcelona, vyrobila japonská šperkárka Ginza Tanaková.

slovakia

left justify in out

Jeho cena sa odhaduje na vyše 4 milióny eur. "Je to niečo výnimočné. Môžete vidieť každý detail a líniu nohy. Je to impozantný a majstrovský kúsok," povedal Messiho brat Rodrigo, ktorý sa na slávnosti osobne zúčastnil. Tanaková uviedla, že s Messim na šperku spolupracovala na stretnutí koncom roka 2012 v Španielsku.

Výnos z predaja klenotu pôjde do Messiho charitatívnej nadácie, ktorá pomáha deťom z oblastí Japonska zasiahnutých zemetrasením a vlnami cunami v marci 2011. Informovala agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona