Fico: V Európe sa musí otvoriť otázka tempa konsolidácie

NETKY.SK • 7 Marec 2013, 10:03 • 2 min
Fico: V Európe sa musí otvoriť otázka tempa konsolidácie

VARŠAVA – Deficit verejných financií Slovenska bude v tomto roku nižší ako tri percentá. Vyhlásil to premiér Robert Fico na tlačovej konferencii po dnešnom stretnutí premiérov krajín Vyšehradskej štvorky s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom vo Varšave.

slovakia

left justify in out

"Môžem garantovať, že deficit v roku 2013 bude nižší ako 3 percentá. Tento záväzok dodržíme," povedal Fico. Slovenský premiér zároveň pripomenul, že v krajinách, kde sú nízke mzdy a dôchodky je konsolidácia verejných financií obzvlášť bolestivá.

"Rovnako však tvrdíme za Slovensko, že spôsob, akým sa konsolidujú financie ide proti hospodárskemu rastu. A preto považujem za legitímne, aby sa aj v roku 2014 otvorila otázka tempa konsolidácie verejných financií," uviedol Fico. Zdôraznil však, že pravidlá konsolidácie musia platiť pre všetky krajiny eurozóny bez výnimky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies