Archív článkov za Február 2019, strana 1

Otvor článok

O post prezidenta SR by sa finálne malo uchádzať 13 mužov a dve ženy

1.2 2019 06:19

BRATISLAVA - Celkovo 15 kandidátov by malo napokon zabojovať o post prezidenta SR v marcových voľbách.

Otvor článok

Donald Trump trvá na výstavbe múra, inak spustí ďalší shutdown

1.2 2019 06:46

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vo štvrtok vyhlásil, že bez vyčlenenia peňazí na múr na hranici s Mexikom nemôže byť žiadna dohoda o ďalšom financovaní federálnych inštitúcií.

Otvor článok

Shakshuka alebo tak trochu iné lečo

1.2 2019 07:00

BRATISLAVA - Shakshuka je pôvodne severoafrické jedlo, ktoré sa varí prakticky na celom blízkom východe a je veľmi podobné nášmu leču. Býva však doplnené o vajíčka, ktoré sa na záver pridávajú do omáčky a nechajú zapiecť v rúre.

Otvor článok

V Nemecku prijali prevratný zákon: V politike zavedú rodovú vyváženosť

1.2 2019 07:18

BERLÍN - Na kandidátkach politických strán uchádzajúcich sa o priazeň voličov vo voľbách do krajinského parlamentu v nemeckej spolkovej republike Brandenbursko budú musieť byť ženy zastúpené rovnakým počtom ako muži.

Otvor článok

Speváčka Pink rieši problém: Za toto ju verejnosť odsúdila

1.2 2019 07:39

BRATISLAVA - Kontroverzné reakcie vyvolalo tento týždeň video, ktoré zobrazuje sedemročnú dcéru americkej speváčky Pink, ako strieľa z pušky.

Otvor článok

Nemecké múzeum klobás vyvolalo rozruch, chce sa presťahovať sem!

1.2 2019 07:51

BERLÍN - Nemecké múzeum klobás vyvolalo vo štvrtok rozruch svojím kontroverzným oznámením, že sa plánuje presťahovať na miesto, kde počas druhej svetovej vojny sídlil tábor nútených prác.

Otvor článok

Dnes sa na Slovensku pripravte na vietor, podvečer sa na horách očakáva víchrica

1.2 2019 08:33

BRATISLAVA - Na Slovensku treba v piatok počítať so silnejším vetrom. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého a druhého stupňa.

Otvor článok

Tokijské letisko museli čiastočne uzavrieť kvoli nehode lietadla

1.2 2019 08:57

TOKIO - Lietadlo spoločnosti Japan Airlines na trase z Nai Dillí dostalo š v piatok šmyk na zasneženej dráhe medzinárodného letiska Narita v Tokiu a približne na hodinu spôsobilo jeho uzavretie.

Otvor článok

Tropické počasie v Berlíne – spoznajte priestory botanickej záhrady

1.2 2019 09:00

V strednej Európe bude ešte niekoľko mesiacov panovať zima, avšak v hlavnom meste Nemecka sa nachádza priestor, ktorý vás prenesie do tropickej džungle, či dažďového pralesa.

Otvor článok

Walter Schnitzelsson dnes odprezentuje svoj nový album

1.2 2019 09:14

BRATISLAVA - Slovenská kapela Walter Schnitzelsson dnes vydáva svoj druhý album.

Otvor článok

Mliekari zo Slovenska budú svoje produkty vyvážať do Číny

1.2 2019 09:26

BRATISLAVA - Slovenským mliekarom sa zrejme otvorí cesta na vývoz slovenských mliečnych produktov do Čínskej ľudovej republiky.

Otvor článok

LeBron James sa vrátil do zostavy Lakers

1.2 2019 10:19

NEW YORK - Basketbalisti Los Angeles Lakers zvíťazili v noci na piatok v derby stretnutí zámorskej NBA nad mestským rivalom Clippers 123:120 po predĺžení. Udalosťou zápasu i celej noci bol návrat LeBrona Jamesa na palubovky po 17-zápasovej absencii vynútenej zranením.

Otvor článok

VIDEO Jednoduchým trikom zachránili svoj biznis: Takto predajca bicyklov vyriešil problém s kuriérmi!

1.2 2019 11:06

Kuriérske spoločnosti sa k balíkom nesprávajú vždy s ohľadom na chúlostivosť tovaru...

Otvor článok

Kanada je pre Slovensko inšpiráciou

1.2 2019 11:09

OTTAWA - Podpredseda vlády a minister financií Peter Kažimír pokračuje v pracovnej ceste v kanadskej Ottawe, kde sa stretol s vysokými predstaviteľmi vlády.

Otvor článok

Politici by mali mať opäť právo na odpoveď

1.2 2019 11:46

BRATISLAVA - Verejní činitelia by mali mať opäť právo na odpoveď. Tento inštitút má znovu zaviesť novela tlačového zákona z dielne poslancov Smeru-SD Miroslava Číža a Dušana Jarjabka, ktorú plénum posunulo do druhého čítania.

Otvor článok

Zadržali ďalšiu osobu v súvislosti s plánovaným teroristickým útokom

1.2 2019 12:13

SCHWERIN - Muž z nemeckej spolkovej krajiny Meklenbursko-Predpomoransko, ktorého zadržali pri protiteroristickom zásahu v okrese Dithmarschen v Šlezvicku-Holštajnsku, sa nachádza vo vyšetrovacej väzbe.

Otvor článok

Prezidentské voľby 2019:Ivan Zuzula

1.2 2019 12:39

BRATISLAVA- Ivan Zuzula má 64 rokov. Takmer celý život sa zaoberá problematikou životného prostredia – v minulosti ako výskumný pracovník, poradca, manažér, podnikateľ, dnes ako vysokoškolský učiteľ.

Otvor článok

Pri zrútení chodby spájajúcej budovy školy zahynuli traja žiaci

1.2 2019 12:56

JOHANNESBURG - Traja školáci prišli v piatok o život po zrútení sa spojovacej chodby medzi dvoma školskými budovami v juhoafrickom meste Vanderbijlpark južne od Johannesburgu. Informovala o tom miestna záchranná služba ER24.

Otvor článok

Prezident Kiska ani druhýkrát nepodpísal novelu o hazardných hrách

1.2 2019 13:09

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska ani druhýkrát nepodpísal novelu zákona o hazardných hrách. Právnu normu vrátil Národnej rade (NR) SR ešte v decembri, parlament však prelomil jeho veto a novelu na svojej aktuálnej schôdzi opätovne schválil. Hráčov a prevádzkovateľov hazardných hier tak čakajú nové prísnejšie pravidlá.

Otvor článok

Prezidentské voľby 2019: Martin Daňo

1.2 2019 13:11

Bratislava - V sobotu 16. marca 2019 sa uskutoční prvé kolo voľby prezidenta Slovenskej republiky (SR) a v prípade, že v ňom žiadny z uchádzačov nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov, druhé kolo sa bude konať 30. marca. Návrhy kandidátov bolo možné doručiť do 31. januára do polnoci.

Otvor článok

Prezidentské voľby 2019: Józsefa Menyhárta

1.2 2019 13:57

Bratislava–Strana maďarskej komunity - Magyar Közösség Pártja (SMK-MKP) vyslala do prezidentských volieb ako kandidáta svojho predsedu strany Józsefa Menyhárta.

Otvor článok

Slováci zaplavili Maribor a oslavovali fantastický triumf Vlhovej! Tá v upršanom Slovinsku vyhrala spoločne so Shiffrinovou

1.2 2019 14:00

MARIBOR - Slovenská reprezentantka Petra Vlhová a Američanka Mikaela Shiffrinová sa spoločne stali víťazkami piatkového obrovského slalomu žien v slovinskom Maribore v rámci Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní 2018/2019.

Otvor článok

Reportáž: Chystáte sa na ples a neviete čo na seba? Poradíme vám aktuálne trendy šiat

1.2 2019 14:00

Bratislava- Sezóna plesov je tu a základom sú šaty, nad ktorými si láme hlavu každá žena. Vybrať tie vhodné zaberie veľa času. Preto vám prinášame tipy a trendy pre dámy každého veku.

Otvor článok

Slovenským spracovateľom mlieka sa otvára cesta na čínsky trh

1.2 2019 14:01

NITRA - Slovenským spracovateľom mlieka sa otvára cesta na vývoz slovenských mliečnych produktov do Čínskej republiky. Vyvážať by mohli predovšetkým sušené mlieko, ale aj ďalšie mliečne produkty. Čínski inšpektori v decembri minulého roka navštívili spracovateľské podniky a mliečne farmy na Slovensku. Podľa záverečnej diskusie s čínskou delegáciou už nepotrvá dlho, kým sa priradíme ku krajinám, ktoré na čínsky trh môžu vyvážať mliečne produkty.

Otvor článok

Krajiny EÚ súhlasia s krátkodobým bezvízovým stykom pre Britov

1.2 2019 14:59

BRATISLAVA - Veľvyslanci členských krajín EÚ (COREPER) počas dnešných hodín v Bruseli v súvislosti s blížiacim sa dátumom brexitu súhlasili s tým, že občania Spojeného kráľovstva, ktorí prichádzajú do schengenského priestoru na krátkodobý pobyt, by mali mať výhodu bezvízového styku.

Otvor článok

Reportáž: Hokejový šampionát na Slovensku bude ekologickejší, kompetentných trápi množstvo odpadu

1.2 2019 15:15

BRATISLAVA - Návštevníci hokejových MS 2019 v Bratislave a Košiciach budú separovať odpad nielen na zimných štadiónoch, ale aj vo fanzónach. Prevádzkovatelia reštauračných zariadení budú podávať jedlá a nápoje v recyklovateľných odpadoch, fanúšikov čaká aj niekoľko tematických edukačných besied.

Otvor článok

Sauber bude vystupovať pod novým názvom Alfa Romeo Racing

1.2 2019 15:34

HINWILL - Švajčiarsky tím Sauber nebude v blížiacej sa sezóne seriálu pretekov formuly 1 súčasťou štartového poľa. Dôvodom je zmena názvu na Alfa Romeo Racing. Talianska značka automobilov sa vlani vrátila na scénu "kráľovnej motoršportu" po viac ako tridsaťročnej odmlke a dohodla sa na dlhodobej technicko-komerčnej spolupráci so Sauberom.

Otvor článok

Slováci a Česi žalujú Rakúsko ohľadom sociálnych dávok

1.2 2019 16:03

VIEDEŇ - Slovenskí a českí ošetrovatelia, ktorí pracujú v Rakúsku, avšak ich deti žijú v zahraničí, žalujú Rakúsko na súde za krátenie rodinných prídavkov. Informoval o tom vo štvrtok (31.1.) denník Die Presse.

Otvor článok

V semifinále Copa del Rey to bude súboj gigantov

1.2 2019 16:03

MADRID - V semifinále španielskeho futbalového pohára Copa del Rey sa stretnú FC Barcelona s Realom Madrid. Rozhodol o tom dnešný žreb. Oba tímy v krátkom slede odohrajú tri zápasy. Prvý pohárový duel je na programe na budúci týždeň na Camp Nou, odveta bude na konci februára. Následne sa uskutoční ligové El Clasico.

Otvor článok

NATO súhlasí s odstúpením USA od zmluvy INF

1.2 2019 16:14

BRUSEL - Severoatlantická rada (NAC), hlavný politický orgán Severoatlantickej aliancie, vydala v piatok vyhlásenie, v ktorom podporila Spojené štáty, ktoré oznámili, že odstupujú od Zmluvy o likvidácii rakiet stredného a kratšieho doletu (INF).

Otvor článok

V Českej republike vypukla plošná chrípková epidémia

1.2 2019 16:23

PRAHA - Počet prípadov ochorení dýchacích ciest v Českej republike prekročil hranicu epidémie. Za posledný týždeň vzrástol počet prípadov takmer o pätinu, oznámila v piatok hlavná hygienička ČR Eva Gottvaldová.

Otvor článok

Hygienici v regiónoch skontrolovali 14 zariadení spoločného stravovania

1.2 2019 16:44

BRATISLAVA – Pracovníci regionálnych úradov verejného zdravotníctva (RÚVZ) na základe hlásených dodávok skontrolovali 14 zariadení spoločného stravovania (ZSS).

Otvor článok

VIDEO Filmový Freddie Mercury vozil pizzu a hercom sa stal vďaka drzosti

1.2 2019 16:59

Vďaka úlohe speváka Freddieho Mercuryho († 45) vo filme Bohemian Rhapsody sa stal idolom, hviezdou, ktorú dnes pozná celý svet. Vo februári navyše "zaútočí" aj na Oscara.

Otvor článok

Z prečinu nepriamej korupcie boli obvinené dve ženy

1.2 2019 17:18

BRATISLAVA – Z prečinu nepriamej korupcie boli obvinené dve ženy. O ďalšom zásahu NAKA informuje na svojom profile na sociálnej sieti Polícia SR.

Otvor článok

Merkelová zatvorí svoj osobný facebookový účet

1.2 2019 17:22

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová opúšťa Facebook po tom, čo sa vzdala vedúceho postu vo vládnej Kresťanskodemokratickej únii (CDU).

Otvor článok

Trhlina: Prvé dojmy z filmového skvostu, ktorý valcuje všetky slovenské kiná

1.2 2019 17:25

BRATISLAVA – Tvorcovia filmu Trhlina možno ani nesnívali o takej publicite a pozitívnych reakciách. No keď dali hlavy dokopy režisér Peter Bebjak a scenárista Tomáš Bombík, vzniklo dielo, ktoré momentálne valcuje svojou sledovanosťou všetky kiná na Slovensku. Čo je ale na tomto filme tak výnimočné?