Trhlina: Prvé dojmy z filmového skvostu, ktorý valcuje všetky slovenské kiná

NETKY.SK • 1 Február 2019, 17:25 • 2 min
Trhlina: Prvé dojmy z filmového skvostu, ktorý valcuje všetky slovenské kiná

BRATISLAVA – Tvorcovia filmu Trhlina možno ani nesnívali o takej publicite a pozitívnych reakciách. No keď dali hlavy dokopy režisér Peter Bebjak a scenárista Tomáš Bombík, vzniklo dielo, ktoré momentálne valcuje svojou sledovanosťou všetky kiná na Slovensku. Čo je ale na tomto filme tak výnimočné?

slovakia

left justify in out

Námet pochádza z knižného spracovania diela Trhlina od autora Jozefa Kariku. Už samotná kniha vznikla zvláštnym spôsobom. Autorovi diela sa ozval človek, ktorý mu celý príbeh aj vyrozprával. Karika sa samozrejme nemohol opierať o fakty len z jedného prameňa, a tak si niektoré z nich overoval či doplnil o vlastné zistenia. Napokon vzniklo dielo, ktoré odhaľuje jednu z najdesivejších záhad Slovenska – miznutia ľudí v pohorí Tribeč.

 

 

Film je spracovaný podľa knihy. Dokonca je v ňom aj vytvorená postava autora, ktorého stvárňuje herec Juraj Loj. Ten sa dostane do styku so psychicky chorým človekom (Matej Marušin), ktorý mu vbehne do auta. Spisovateľ pod hrozbou smrti zastrelením naštartuje auto a spoločne spolu opustia parkovisko. Počas jazdy mu nežiaduci pasažier opisuje svoj príbeh. 

 

 

Ďalší herci, na ktorých sa v tomto filme môžete tešiť sú menovite: Mária Bartaloš Havranová, Dávid Hartl, Tomáš Maštalír, Martin Šalacha, Emanuel Hason, Ondrej Hraška, Jaroslav Mottl a Ela Lehotská.

 

 

Po pozretí filmu ho môžeme len odporučiť. Jedná sa možno o jeden z najlepších filmov slovenskej kinematografie, ktorý sa natočil podľa skutočnej udalosti. Herecké výkony sú famózne a pokiaľ si vás film nezíska od začiatku, tak stačí byť len trpezlivý, pretože ono to príde a napätie sa bude stále viac stupňovať. Pokiaľ sme vás ešte doteraz nepresvedčili, tak možno tomu dopomôžu nasledujúce a zároveň dve posledné vety tohto článku. Po skončení filmu, keď nabehli prvé titulky, bolo v celej kinosále plnej ľudí úplné ticho. Nikdy v živote sme podobný pocit ešte nezažili.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies