Kanada je pre Slovensko inšpiráciou

NETKY.SK • 1 Február 2019, 11:09 • 2 min
Kanada je pre Slovensko inšpiráciou

OTTAWA - Podpredseda vlády a minister financií Peter Kažimír pokračuje v pracovnej ceste v kanadskej Ottawe, kde sa stretol s vysokými predstaviteľmi vlády.

slovakia

left justify in out

Počas rokovaní sa venovali predsedníctvu Slovenska v OECD, možnej spolupráci v oblasti inovácií vo finančných službách (FinTech, blockchain) ako aj témam protekcionizmu, globálnemu voľnému obchodu a férovému zdaňovaniu multinárodných korporácií. Moderné technológie sú stále viac súčasťou každodenného života.

 

img

 

"Kanada môže byť pre Slovensko inšpiráciou v tom ako sa veci dajú robiť, obzvlášť v oblasti inovácií a digitalizácie ekonomiky." 

 

"Rozhodli sme sa preto prehĺbiť spoluprácu práve v oblasti fintech a blockchain. Kanada je koniec koncov v prvej svetovej päťke krajín najlepšie pripravených na digitálnu revolúciu," povedal minister financií SR Peter Kažimír.

 

 

img

 

Kažimír sa stretol aj s námestníkom ministra financií zodpovedného za agendu G7 a G20, Robom Stewartom. Spoločne sa venovali téme férového zdaňovania multinárodných korporácií, situácii globálnej migrácie pracovnej sily, regulácie finančných technológií ale aj zbieraniu dát verejnými inštitúciami za účelom lepšej a adresnejšej regulácie bankového sektora.

 

img






 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies