VIDEO Jednoduchým trikom zachránili svoj biznis: Takto predajca bicyklov vyriešil problém s kuriérmi!

NETKY.SK • 1 Február 2019, 11:06 • 2 min
VIDEO Jednoduchým trikom zachránili svoj biznis: Takto predajca bicyklov vyriešil problém s kuriérmi!

Kuriérske spoločnosti sa k balíkom nesprávajú vždy s ohľadom na chúlostivosť tovaru...

slovakia

left justify in out

Pokiaľ si zvyknete objednávať tovar cez internet, možno i vy máte podobnú skúsenosť. Nakoľko kuriérske spoločnosti majú denne prepraviť množstvo zásielok, nepristupujú ku každému balíku dostatočne šetrne. Preto sa občas stáva, že produkt, ktorého hodnotu aj s dopravou ste uhradili v plnej výške, sa k vám dostane poškodený.

 

Reklamácie tovarov zničených pri preprave bývajú veľmi problematické. Seriózne spoločnosti by však takéto poškodenie zavinené prepravcom mali brať na svoju zodpovednosť a zákazníkovi vrátiť peniaze. Podobne to realizovala holandská firma vyrábajúca bicykle v hodnote niekoľkých tisíc eur. Mnohé mechanizmy v nich boli veľmi krehké a pri doručovaní sa poškodili, kvôli čomu predajca prichádzal naozaj o veľké peniaze. Táto situácia ich takmer priviedla ku krachu. Až prišli s geniálnym nápadom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Don’t call me cute – I’m the stuff of bike thief nightmares.⠀ ⠀ #VanMoof #SmartX

Príspevok, ktorý zdieľa VanMoof (@vanmoof),

Firma vychádzala z viacerých výskumov, ktoré dokázali, že kuriéri sú opatrní najmä pri manipulácii s drahou technikou. A tak sa rozhodli, že to vyskúšajú. Svoje bicykle začali baliť do veľkých  „falošných“ krabíc od televízorov a výsledky na seba nenechali dlho čakať.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Apparently burnt orange on Fog White is very in, this season.⠀ ⠀ #VanMoof #ElectrifiedS2 #bike

Príspevok, ktorý zdieľa VanMoof (@vanmoof),

Toto originálne riešenie sa ukázalo ako mimoriadne efektívne. Poškodenia doručovaného tovaru sa v priebehu niekoľkých týždňov zredukovali o 80 percent! V takejto krabici sú bicykle nielen dostatočne chránené, ale navyše nútia kuriérov k šetrnému zaobchádzaniu, nakoľko predpokladajú, že sú v nich televízory vysokej hodnoty.

 

Výrobca bicyklov si svoj „trik“ chcel nechať čo najdlhšie pre seba, aby sa o tom nedozvedela konkurencia, pretože takto by to celé stratilo zmysel. Keď na to však prišli novinári, firma reagovala s humorom a povedala: „Hlavne to nepovedzte ľuďom z FedExu.“

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies