Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
21. aug. 2019Jana
BratislavaBratislava 28°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
01.02.2019 07:00 Gurmán
Shakshuka alebo tak trochu iné lečo
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
01.02.2019 07:00 Gurmán

Shakshuka alebo tak trochu iné lečo



BRATISLAVA - Shakshuka je pôvodne severoafrické jedlo, ktoré sa varí prakticky na celom blízkom východe a je veľmi podobné nášmu leču. Býva však doplnené o vajíčka, ktoré sa na záver pridávajú do omáčky a nechajú zapiecť v rúre.


Suroviny:
3 PL olivový olej, 1 ks stredná cibuľa, 1 ks červená paprika, 2 strúčiky cesnak, 2 PL paradajkový pretlak, 2 konzervy nasekané paradajky, 1 KL drvená rasca, 1 KL mletá paprika, 1/2 KL kajenská paprika, 1 PL cukor, 6 ks vajce, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, parmezán

 

Postup:
Vo veľkej panvici rozpálime olivový olej a pridáme nasekanú cibuľku. Keď cibuľa zmäkne pridáme nadrobno nakrájanú papriku a necháme ju smažiť na miernom ohni cca 5 minút. Potom pridáme prelisovaný cesnak a minútku orestujeme. Ďalej do panvice zamiešame paradajkový pretlak, nasekané paradajky, koreniny, soľ a cukor. Necháme povariť a zredukovať asi 10 až 15 minút. Vareškou vytvoríme jamky v hustej omáčke a do každej rozklepneme vajíčko. Priložíme pokrievku a varíme ďalších 15 minút. Servírujeme k pečivu posypané nasekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom.

 



reklama


Zdroj: netky KŠ, YouTube

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok