Archív článkov za Február 2019, strana 2

Otvor článok

Na návrh prokurátora môže ísť obvinený Pavol Rusko do väzby

1.2 2019 17:57

BRATISLAVA - Pavol R., ktorý je obvinený v prípade pokusu o vraždu exspoločníčky Silvie Volzovej, môže byť stíhaný väzobne. Navrhol to dozorový prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave.

Otvor článok

Kližan získal pre Slovensko cenný bod! Horanský potrápil v úvodnom dueli Shapovalova

1.2 2019 20:01

BRATISLAVA - Slovenskí tenisti hrajú po prvom dni kvalifikačného duelu o postup na finálový turnaj Davisovho pohára s Kanadou 1:1.

Otvor článok

Ariana Grande čelí žalobe pre klip

2.2 2019 07:34

BRATISLAVA - Americká speváčka Ariana Grande čelí žalobe pre videoklip k jej singlu God Is a Woman. Dvadsaťpäťročnú interpretku zažaloval umelec Vladimir Kush. Ten tvrdí, že vo videu okopírovala jeho obrazy The Candle a The Candle 2, ktoré namaľoval pred 20 rokmi a zobrazujú ženu so vztýčenými rukami ako knôt horiacej sviečky v pozadí s čiastočne oblačnou oblohou. Podobné zábery má aj Grande v klipe, v ktorom je práve ona tou ženou v plameni, a podľa Kusha obsahujú rovnaké prvky ako obrazy.

Otvor článok

Extrémne mrazy si vyžiadali množstvo obetí

2.2 2019 07:39

WASHINGTON - Extrémne mrazy, ktoré sužujú v týchto dňoch Spojené štáty, si vyžiadali už najmenej 21 obetí. Arktická zima postihla najmä americký Stredozápad a je najtuhšia za posledné desaťročia.

Otvor článok

Námorníci sú podozriví z pašovania 9,5 tony kokaínu

2.2 2019 07:46

PRAIA - Polícia na Kapverdských ostrovoch zadržala 11 ruských námorníkov, ktorí sú podozriví z pokusu o pašovanie 9,5 tony kokaínu.

Otvor článok

VIDEO Na západe Kuby spadol meteorit

2.2 2019 08:05

HAVANA - Obyvatelia a turisti v provincii Pinar del Río na západe Kuby zaznamenali na oblohe výbuch, o ktorom miestne médiá a neskôr i vedci uviedli, že s najväčšou pravdepodobnosťou išlo o pád meteoritu.

Otvor článok

Neznámi muži okradli a zviazali 96-ročného bývalého esesáka

2.2 2019 08:10

HANNOVER - Niekdajšieho príslušníka nacistických oddielov Schutzstaffel (SS), ktorý má v súčasnosti 96 rokov, zviazali a okradli v jeho dome dvaja neznámi muži vydávajúci sa za poštárov. Informovala o tom v piatok nemecká televízna a rozhlasová stanica NDR.

Otvor článok

Kňaz, ktorý obťažoval mladistvé farníčky, bol odsúdený na podmienečný trest

2.2 2019 08:26

COLMAR - Na päť rokov väzenia, z toho tri podmienečne, odsúdil súd vo Francúzsku kňaza, ktorý sexuálne obťažoval štyri maloleté zo svojej farnosti. Jedna z nich mala v čase spáchania trestného činu len deväť rokov.

Otvor článok

Lívia Bielovič je šťastná v úlohe matky

2.2 2019 08:31

BRATISLAVA – Slovenská herečka Lívia Bielovič, ktorá si vo filmoch už viackrát zahrala matku či tehotnú ženu, v skutočnosti materstvo zažíva na vlastnej koži a ako tvrdí, robí ju to nesmierne šťastnou.

Otvor článok

Sabbatini neprešiel cutom na podujatí PGA Tour v Arizone

2.2 2019 09:01

SCOTTSDALE - Rory Sabbatini neprešiel cutom na golfovom turnaji Waste Management Phoenix Open v americkom Scottsdale (31. januára - 3. februára), ktorý je súčasťou seriálu PGA Tour.

Otvor článok

Spiš má novú atrakciu

2.2 2019 09:21

KOŠICE/HNILČÍK - V lyžiarskom stredisku Mraznica na Spiši sa návštevníci môžu tešiť na novú atrakciu – mravenisko zo snehu. Podľa organizácie Košice Región Turizmus (KRT) má pritiahnuť pozornosť lyžiarov na menej známe lyžiarske strediská v Košickom kraji. Oficiálne ho uviedli do prevádzky v sobotu, jeho zhotoviteľom je sochár Adam Bakoš, ktorý ho spolu so svojím česko-slovenským tímom tvoril osem dní.

Otvor článok

Aktivácia čipu v OP je povinná

2.2 2019 09:43

BRATAISLAVA - Polícia do konca minulého roka vydala 3.214.898 občianskych preukazov (OP) s čipom. Po aktivácii čipu v preukaze je možné aktivovať aj certifikát pre vytvorenie elektronického podpisu. Možno ho aktivovať aj dodatočne prostredníctvom internetu. Informovala o tom hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Otvor článok

EK pošle do Poľska inšpektorov, aby preskúmali situáciu s mäsom z chorých kráv

2.2 2019 09:59

BRUSEL - Európska komisia v piatok oznámila, že do Poľska pošle tím inšpektorov po tom, ako televízna reportáž odhalila, že na tamojších bitúnkoch sa zabíjajú aj choré kravy a ich mäso sa predáva.

Otvor článok

Američana obvinili zo zabitia trojročného chlapčeka

2.2 2019 10:20

DETROIT - Muža z Detroitu v americkom štáte Michigan v piatok obvinili zo zabitia trojročného chlapčeka. Dvadsaťštyriročný Derrick Devon Durham zastrelil chlapca sediaceho v rodičovskom aute v utorok na detroitskej diaľnici. Muža okrem toho obvinili aj z nedovolenej držby zbrane.

Otvor článok

V 1. kole slalomu Vlhová druhá o sekundu za Shiffrinovou

2.2 2019 10:39

MARIBOR - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová figurovala po odjazdení úvodnej pätnástky 1. kola sobotného slalomu Svetového pohára v Maribore na druhom mieste. Za vedúcou Mikaelou Shiffrinovou z USA zaostala o rovnú sekundu, tretia bola Anna Swenn-Larssonová (+1,09).

Otvor článok

Pozor na vietor

2.2 2019 11:01

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred vetrom v nížinách i na horách počas soboty. V tejto súvislosti vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Otvor článok

Rapper 6ix9ine sa priznal k členstvu v násilníckom gangu

2.2 2019 11:20

NEW YORK 2. februára (SITA/AP) - Kontroverzný americký rapper 6ix9ine sa na súde v New Yorku priznal k členstvu v násilníckom pouličnom gangu, a tiež k tomu, že sa v rámci neho podieľal na pokuse o vraždu člena konkurenčného gangu a na krádežiach. 6ix9ine, vlastným menom Daniel Hernandez, vstúpil podľa vlastných slov do Nine Trey Blood Gangu v roku 2017 a na zločinoch v rámci neho sa podieľal preto, aby postúpil v jeho štruktúre vyššie.

Otvor článok

Niektoré školy hodnotia žiakov namiesto známok slovne

2.2 2019 11:35

BRATISLAVA - Niektoré školy na Slovensku namiesto klasických známok hodnotia žiakov slovne. Jednou z nich je aj súkromná základná škola na Ružovej ulici v Banskej Bystrici, ktorá žiakov takýmto spôsobom hodnotí už niekoľko rokov. Podľa jej zástupkyne Evy Lašovej škola v takomto spôsobe vidí väčšiu vnútornú motiváciu dieťaťa učiť sa.

Otvor článok

Teraz je ten správny čas na vybavenie pasu či občianskeho preukazu

2.2 2019 11:56

BRATISLAVA - Február je podľa Ministerstva vnútra (MV) SR ideálnym mesiacom na to, aby si občania vybavili cestovný pas alebo občiansky preukaz. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra SR.

Otvor článok

Požiar internátu založili zámerne

2.2 2019 12:25

BUDAPEŠŤ - Požiar budapeštianskeho internátu Univerzity reformovanej cirkvi Gáspára Károliho, ktorý vypukol večer 23. januára a pri ktorom zahynula jedna osoba, bol založený zámerne. Informoval o tom v sobotu denník Magyar Idők, podľa ktorého policajti zadržali podozrivú trojicu tínedžerov.

Otvor článok

V Aleppe sa zrútila budova, zahynulo 11 ľudí

2.2 2019 12:49

DAMASK - Jedenásť ľudí zahynulo v troskách obytnej budovy, ktorá sa zrútila v sobotu v severosýrskom meste Aleppo. Informovala o tom sýrska štátna tlačová agentúra SANA. Pri nešťastí pritom zahynula veľká väčšina ľudí, ktorí sa v budove nachádzali, záchranári vytiahli spod trosiek len jedného živého človeka.

Otvor článok

V prevrátenom vozidle sa zranili dve osoby

2.2 2019 13:16

TAJOV - Zranenia dvoch osôb si vyžiadala sobotňajšia dopravná nehoda pri obci Tajov v okrese Banská Bystrica.

Otvor článok

Polícia zneškodnila granát z prvej svetovej vojny, nájdený v zemiakoch

2.2 2019 17:53

HONGKONG - Policajné komando na zneškodňovanie bômb v Hongkongu zničilo v sobotu ručný granát z obdobia prvej svetovej vojny, nájdený v potravinárskom podniku v zásielke zemiakov z Francúzska. Informovali o tom miestne médiá a tlačová agentúra AP.

Otvor článok

Sneženie a lavíny zastavili dopravu medzi Talianskom a Rakúskom

2.2 2019 17:58

BOLZANO - Premávka na talianskej diaľnici A22, vedúcej k Brennerskému priesmyku na hranici s Rakúskom, bola v sobotu prerušená v oboch smeroch pre silné sneženie a lavínové nebezpečenstvo. Neprejazdná je taktiež súbežná štátna cesta a železničná trať, informovala tlačová agentúra APA.

Otvor článok

Na rieke Kysuca sa nahromadili ľadové kryhy, hrozí pretrhnutie lávky

2.2 2019 18:04

BRATISLAVA – V katastri mesta Turzovka sa na rieke Kysuca nahromadili ľadové kryhy. Do tejto lokality boli v sobotu po 13.30 h vyslaní hasiči, o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Otvor článok

Českí veterinári našli polovicu podozrivého hovädzieho mäsa z Poľska

2.2 2019 18:08

PRAHA - Polovicu z 300 kilogramov podozrivého poľského hovädzieho mäsa sa už v Česku podarilo nájsť a zaistiť. Uviedla to česká Štátna veterinárna správa, ktorá našla časť mäsa aj skladoch v Prahe. Informácie priniesol v sobotu spravodajský portál Novinky.cz.

Otvor článok

Storočná povodeň zasiahla Austráliu

3.2 2019 08:31

SYDNEY - Storočná povodeň v severovýchodnej Austrálii zmenila ulice na rieky a prinútila tisícky ľudí opustiť domovy. Úrady varujú pred ďalšími dažďami v najbližších dňoch, informovala agentúra AFP.

Otvor článok

Vykoľajenie vlaku si vyžiadalo najmenej sedem mŕtvych

3.2 2019 08:52

PATNA - Najmenej sedem ľudí zahynulo a ďalších 10 utrpelo zranenia v nedeľu skoro ráno po tom, čo sa vo východnej Indii vykoľajilo sedem vozňov vlaku smerujúceho do Naí Dillí, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na štátneho úradníka.

Otvor článok

Tivani vyhral 6. etapu Vuelta a San Juan

3.2 2019 09:00

ALTO COLORADO - Argentínsky cyklista German Tivani triumfoval v sobotňajšej 6. etape argentínskych pretekov Vuelta a San Juan. Jazdec stajne A.C.A Virgen de Fatima sa presadil po dlhom úniku v špurtérskom finiši trojice na autodróme El Villicúm a trať dlhú 153,5 km so štartom na rovnakom mieste zvládol za 3:13:29 h.

Otvor článok

Mayová chce v Bruseli dosiahnuť "pragmatické riešenie"

3.2 2019 09:30

LONDÝN - Britská premiérka Theresa Mayová sa bude snažiť o "pragmatické riešenie" patovej situácie okolo podmienok brexitu prijateľné pre Európsku úniu i jej vlastných poslancov, keď sa vráti do Bruselu, aby sa pokúsila znova otvoriť rozhovory o "rozvodovej" dohode. Uviedla to v príspevku pre nedeľňajšie noviny Sunday Telegraph.

Otvor článok

V delfináriu zahynul z neznámych príčin už štvrtý delfín

3.2 2019 09:45

SCOTTSDALE - Americká spoločnosť Dolphin Quest, ktorá sa zaoberá chovom a prenájmom delfínov, rozviazala s okamžitou platnosťou zmluvu s delfináriom v Scottsdale v americkom štáte Arizona po tom, čo tam z neznámych príčin zahynul ďalší delfín.

Otvor článok

Matečná: Rizikové mäso malo pečiatku poľskej veterinárnej autority

3.2 2019 10:31

BRATISLAVA - Rizikové mäso malo pečiatku poľskej veterinárnej autority. Uviedla to v sobotu v rozhlasovej relácii RTVS Sobotné dialógy šéfka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Gabriela Matečná (SNS) v diskusii s členom Výboru Národnej rady (NR) SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Martinom Feckom (OĽaNO), v súvislosti s potravinovým škandálom s hovädzím mäsom z Poľska.

Otvor článok

Francúzsko identifikovalo 795 kilogramov podozrivej hovädziny z Poľska

3.2 2019 10:37

PARÍŽ - Francúzsko importovalo celkove 795 kilogramov podozrivého hovädzieho mäsa z bitúnka v Poľsku, kde údajne vykonávali porážky chorých kráv. Tlačová agentúra AFP to uviedla po tom, ako francúzske ministerstvo poľnohospodárstva v sobotu oznámilo, že vystopovalo aj zvyšných 145 kilogramov z tejto hovädziny.

Otvor článok

Dnes nás čaká silný vietor na horách

3.2 2019 10:58

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje, že na horách počas nedele môže fúkať silný vietor. V tejto súvislosti vydal výstrahu prvého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Otvor článok

Pred možnou krízou môžu ľudí ochrániť úspory, sporiť treba pravidelne

3.2 2019 11:27

BRATISLAVA - Pred budúcou možnou krízou môžu ľuďom do budúcnosti pomôcť úspory. Môžu si tak vytvoriť rezervu pre prípadnú stratu zamestnania či ochorenie. Odložiť viac bokom podľa analytikov ľuďom umožňujú aj rastúce príjmy. Pri investovaní svojich voľných zdrojov by sa však mali riadiť niekoľkými pravidlami, aby sa im to oplatilo.

Otvor článok

Svojou demisiou kvôli Gašparovi som nehrozila, tvrdí Saková

3.2 2019 12:03

BRATISLAVA – Odchod poradcu Tibora Gašpara, úniky z vyšetrovacích spisov či stretnutie s prezidentom Andrejom Kiskom boli hlavné témy politickej diskusnej relácie v Politike na TA3, v ktorej dnes vystúpila ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD).