Donald Trump trvá na výstavbe múra, inak spustí ďalší shutdown

NETKY.SK • 1 Február 2019, 06:46 • 2 min
Donald Trump trvá na výstavbe múra, inak spustí ďalší shutdown

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vo štvrtok vyhlásil, že bez vyčlenenia peňazí na múr na hranici s Mexikom nemôže byť žiadna dohoda o ďalšom financovaní federálnych inštitúcií.

slovakia

left justify in out

Historicky najdlhší, 35-dňový čiastočný shutdown sa dočasne skončil v piatok 25. januára - financovanie federálnych inštitúcií je teraz zabezpečené do 15. februára.

 

"Ak nebude múr, nebude to fungovať, ona sa len hrá hry," povedal Trump v Bielom dome s odkazom na predsedníčku Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovú, ktorá odmieta vyčleniť viac finančných prostriedkov na hraničný múr.

 

"Čakám do 15. februára," uviedol Trump. "Ak nebudú mať múr, nechcem strácať svoj čas tým, čo majú," povedal o tímoch, ktoré v súčasnosti vyjednávajú.

 

Trump už v predvolebnej prezidentskej kampani v roku 2016 vyhlasoval, že v prípade víťazstva vo voľbách bude viesť prísnu prisťahovaleckú politiku, skoncuje s migráciou ľudí z moslimských krajín a výrazne predĺži bariéru na južnej hranici USA, pričom sľuboval, že za ňu zaplatí Mexiko.

 

Záležitosť ilegálnej migrácie je v USA už dlho horúcou témou a pokusy z minulosti vyriešiť ju priniesli iba čiastočné, a často len dočasné, riešenia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies