Slováci a Česi žalujú Rakúsko ohľadom sociálnych dávok

NETKY.SK • 1 Február 2019, 16:03 • 2 min
Slováci a Česi žalujú Rakúsko ohľadom sociálnych dávok

VIEDEŇ - Slovenskí a českí ošetrovatelia, ktorí pracujú v Rakúsku, avšak ich deti žijú v zahraničí, žalujú Rakúsko na súde za krátenie rodinných prídavkov. Informoval o tom vo štvrtok (31.1.) denník Die Presse.

slovakia

left justify in out

Európska komisia (EK) vedie s Rakúskom konanie z dôvodu porušovania európskeho práva v súvislosti s rovnakým zaobchádzaním s občanmi EÚ.

 

Podľa rakúskych médií má o ňom rozhodnúť Európsky súdny dvor. Minulý týždeň dala EK Viedni dva mesiace na to, aby vysvetlila nové pravidlá o výmere rodinných dávok a daňových úľav občanov EÚ.

 

Klaus Katzianka, šéf agentúry, ktorá sprostredkúva zahraničné ošetrovateľky do Rakúska, tvrdí, že pre krátenie rodinných prídavkov by mohlo z práce odísť 20 až 30 percent zahraničných ošetrovateliek.

 

img

 

Slovenská ošetrovateľka Alena Konečná, ktorá pracuje v Štajersku a má 18-ročnú dcéru, dostáva po takzvanej indexácii rodinných prídavkov od januára 2019 mesačne o 71,77 eura menej.

 

Konečná sa rozhodla nečakať na rozhodnutie Európskeho súdneho dvora a obrátila sa na spolkový súd pre finančné záležitosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies