VIDEO Filmový Freddie Mercury vozil pizzu a hercom sa stal vďaka drzosti

NETKY.SK • 1 Február 2019, 16:59 • 2 min
VIDEO Filmový Freddie Mercury vozil pizzu a hercom sa stal vďaka drzosti

Vďaka úlohe speváka Freddieho Mercuryho († 45) vo filme Bohemian Rhapsody sa stal idolom, hviezdou, ktorú dnes pozná celý svet. Vo februári navyše "zaútočí" aj na Oscara.

slovakia

left justify in out

Nechýbalo však moc a Rami Malek (37) by si Hollywood najskôr prezrel len zo sedla motorky, na ktorej ešte pred 15 rokmi rozvážal po meste pizzu. Herec je totiž v skutočnosti uzlíček nervov, ktorý sa len vďaka usilovnosti a odhodlaniu dokázal dostať až na samý vrchol.

 

Už odmala mal problém s tým, že nevedel, kam patrí. Jeho rodičia totiž pochádzali z Egypta a do Spojených štátov emigrovali až v roku 1978, tri roky predtým, než sa Rami narodil. "Mama nechcela odísť. Mala v Egypte priateľov," prezradil britskému denníku The Guardian Malek.

 

"Aj ja som sa cítil trochu nesvoj. Vedel som, že vyrastajú v úplne inom prostredí, než 95% detí okolo mňa. A netušil som, ako s tými pocitmi bojovať."

 

So svojím exotickým pôvodom sa paradoxne zmieril až vďaka herectvu. K tomu prvýkrát "pričuchol" už na strednej škole, keď začal navštevovať hudobne-dramatický krúžok.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Angels⚡️💛 #ramimalek #bohemianrhapsody #ramiforoscars

Príspevok, ktorý zdieľa Rami Malek🤴🏻 (@rami._.malek),

 

"Vtedy som si uvedomil, že byť tak trochu iný je krásna vec. Že mám nejakú rodinnú históriu a tá je mojou súčasťou," vysvetlil Malek, ktorý sa herectvu rozhodol venovať aj na univerzite. A to aj napriek silnej nevôli svojich najbližších.

 

"Moja rodina je veľmi inteligentná a kreatívna. Brat je učiteľ, sestra lekárka. Odo mňa sa asi očakávalo niečo podobné," zaspomínal herec na neľahké obdobie, kedy bol s rodičmi tak trochu pohnevaný.

 

Rozporuplné pocity ešte umocňoval fakt, že ani počas posledných rokov štúdií na vysokej škole nedostal žiadnu pracovnú ponuku. Všetci jeho spolužiaci už veselo točili. Len on si stále privyrábal rozvozom pizze po Hollywoode a brigádami vo fastfoodoch.

 

"Začal som prepadať depresiám. Nie je to nič príjemné, keď máte univerzitný diplom, ale môžete akurát tak smažiť falafel," priznal Malek. "Chcel som pracovať v hollywoodskych ateliéroch, nie v reštauráciách." Prvá veľká príležitosť mala prísť už čoskoro. Nebol by to ale Rami, aby ho nesprevádzal nejaký prúser.

 

V roku 2004 mu zazvonil telefón. Na druhom konci sa ozvala vedúca kastingu pre seriál Ženy z rodu Gilmorovcov a ponúkla Ramimu malú epizódnu rolu.

 

Myslela si, že hovorí s jeho agentom. Keď jej v závere hovoru došlo, že Malek žiadneho agenta nemá, herec jej s gráciou povedal: "Zatiaľ síce žiadneho nemám, ale môžeme na tom popracovať."

 

Ramiho hereckú premiéru sprevádzal ešte jeden trapas. Za rolu Andyho v Gilmorkách totiž musel zaplatiť 2-tisíc dolárov. Podmienkou účinkovania v seriáli totiž bolo členstvo v Združení televíznych hercov (SAG). A to Malek ešte nemal. Dlh sa mu podarilo splatiť až po pár rokoch.

 

"Gilmorky" Ramimu nakoniec otvorili cestu nielen na obrazovky, ale aj na filmové plátna. V roku 2006 si zahral faraóna Ahkmenraha v komédii Noc v múzeu, objavil sa tiež v obidvoch pokračovaniach.

 

Okrem toho ďalej účinkoval v obľúbených televíznych seriáloch. Počas natáčania jedného z nich sa zoznámil s Tomom Hanksom (62), ktorý ho v roku 2011 obsadil do svojho filmu Moja krásna učiteľka.

 

Keď sa Rami Malek pred dvoma rokmi dozvedel o kastingu na rolu Freddieho Mercuryho, okamžite ho napadlo, že to musí byť osud. Veď má so slávnym spevákom toľko spoločného!

 

A na konkurze zažiaril. "Neviem, ako sa to stalo, ale keď som prišiel na casting, vedel som, že sa dokážem pohybovať ako Freddie. Najskôr sa tomu všetci zasmiali, ale bolo im jasné, že to tam proste je," povedal herec časopisu Vanity Fair.

 

Už teraz je zrejmé, že Mercury je jeho životnou rolou. Však toho kvôli nej dosť obetoval. Najskôr naberal svaly v posilňovni, a potom držal drastickú diétu. Učil sa hovoriť aj spievať s umelými zubami. Skoro rok sa schádzal s ľuďmi, ktorí Mercuryho osobne poznali. Strávil nekonečné hodiny sledovaním živých koncertov skupiny Queen i hudobných dokumentov.

 

 

Nie nadarmo. V januári získal Zlatý glóbus a je jedným z horúcich adeptov na Oscara. A okrem toho počas natáčania spoznal aj svoju lásku Lucy Boyntonovú (25), ktorá stvárnila Mercuryho priateľku Mary. "Úloha Freddieho pre mňa bola skutočným darom," tvrdí dnes Malek.

 

 

Je to človek, ktorý sa potýkal s každou časťou svojej vlastnej identity.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies