Tropické počasie v Berlíne – spoznajte priestory botanickej záhrady

NETKY.SK • 1 Február 2019, 09:00 • 2 min
Tropické počasie v Berlíne – spoznajte priestory botanickej záhrady

V strednej Európe bude ešte niekoľko mesiacov panovať zima, avšak v hlavnom meste Nemecka sa nachádza priestor, ktorý vás prenesie do tropickej džungle, či dažďového pralesa.

slovakia

left justify in out

Botanická záhrada v Berlíne patrí medzi najväčšie na celom svete a svojim návštevníkom má naozaj čo ponúknuť. Celé sa to začalo v roku 1679, kedy sa panovník Friedrich Veľký rozhodol rozšíriť priestory svojej bylinkovej záhrady na predmestí Berlína, so zámerom vybudovať poľnohospodársku záhradu. V roku 1718 túto záhradu daroval Friedrich Willhelm I. Pruskej akadémii vied, ktorá začala s výskumom rastlín. Počas niekoľkých rokov sa priestory záhrad postupne rozširovali, až kým sa na konci 19. storočia nestali záhrady centrom vedy a výskumu v oblasti botaniky.

 

img

 

V súčasnosti sa v týchto nádherných priestoroch, ktoré sa rozprestierajú na 43 hektároch pôdy nachádza vyše 20 000 druhov rôznych rastlín z celého sveta. Botanická záhrada v Berlíne sa počas rokov stala jednou z najväčších záhrad sveta so širokou diverzitou rastlín.

 

Okrem vonkajšej záhrady sa v priestoroch nachádza 16 skleníkov, múzeum a knižnica, ktoré sú pod správou mesta. Návštevníci sa môžu ponoriť do zelenej oázy, oddýchnuť si pri brehu jazera, alebo sa prechádzať po malebných chodníkoch vonkajšej záhrady. Nádherne zreštaurovaný hlavný tropický skleník (Veľký pavilón), je architektonické majstrovské dielo v secesnom štýle, v ktorom sa nachádzajú neuveriteľne krásne tropické rastliny z rôznych kútov sveta, od Amazonu po ázijské pralesy. Návštevníci v týchto priestoroch zabúdajú na čas a vonkajšie počasie pre nich nehrá žiadnu úlohu. Priemerná teplota v skleníkoch je totiž 30 stupňov Celzia.

 

img

 

img

 

V priestoroch záhrady sa počas roka konajú aj rôzne akcie, ktoré ročne navštívia tisíce turistov. Počas studených januárových víkendov sa pravidelne koná v tropických skleníkoch akcia s názvom „Tropické noci“, kde si návštevníci môžu vychutnať skvelú hudbu a vynikajúce drinky pod palmami. Počas leta je tam zase množstvo koncertov, trhy a tiež udalosť „Botanické noci.“ V zimnom období je botanická záhrada vyzdobená mnohými vianočnými ozdobami a svetielkami, ktoré lákajú nielen deti, ale aj dospelých.

 

img

 

Cena jednodňovej vstupenky pre dospelých je len 6 EUR, pre deti, študentov, dôchodcov, či invalidov 3 Eurá, takže krásy záhrady si môže vychutnať naozaj každý. Viac fotiek zo záhrad nájdete v galérii.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies