Prezidentské voľby 2019: Martin Daňo

NETKY.SK • 1 Február 2019, 13:11 • 2 min
Prezidentské voľby 2019: Martin Daňo

Bratislava - V sobotu 16. marca 2019 sa uskutoční prvé kolo voľby prezidenta Slovenskej republiky (SR) a v prípade, že v ňom žiadny z uchádzačov nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov, druhé kolo sa bude konať 30. marca. Návrhy kandidátov bolo možné doručiť do 31. januára do polnoci.

slovakia

left justify in out

Martin Daňo ( 4. november 1976, Humenné) je novinár a podnikateľ s počítačmi,reklamou a online databázou o zosnulých.

 

V rokoch 1999 až 2002 pôsobil v Bratislave, kde sa venoval obchodom v oblasti nehnuteľností a internetu. Od roku 2003 má pobyt v Paríži vo Francúzsku, naďalej pôsobí na Slovensku.

Je držiteľom ocenenia WebAward v oblasti spracovania dát a internetových procesov.

Známym sa stal vďaka svojim videám na YouTube.

 

img

 

„Ja som v živote nechcel byť novinárom, ale ako som zistil, akí podvodníci tu robia správy, tak som si povedal, kurník, ja tu prídem. A dokedy to nebude vyčistené, dovtedy tu budem. A jak sa to raz vyčistí, ja odídem, tu netreba Daňa,”povedal na margo svojho vstupu do žurnalistiky

 

Martin Daňo počas konania prezidentských volieb v roku 2014 na svojom videu dokázal, že každý oprávnený volič môže hlasovať až trikrát (prvýkrát v mieste svojho trvalého bydliska na občiansky preukaz, druhý a tretí raz na dva rôzne cestové pasy).

 

img

 

Martin Daňo bol nezávislým kandidátátom strany Právo a spravodlivosť a vo voľbách do europarlamentu v roku 2014 kandidoval na 20. mieste, mandát však pre nedostatočný počet hlasov nezískal.

Dňa 21. septembra 2014 podal Martin Daňo v hraničnom termíne pred polnocou svoju prihlášku do komunálnych volieb na post primátora Humenného.Kandidatúru v októbri zrušil Okresný súd Humenné pre pochybnosti o podpise kandidáta na listine, ktorou súhlasí s kandidatúrou.V decembri rozhodol Ústavný súd o prijatí sťažnosti a vo februári 2015 rozhodol, že bolo porušené právo občana na prístup k voleným funkciám, a zrušil rozhodnutie nižšieho súdu s tým, že voľby sa neopakovali a Martinovi Daňovi bolo priznané finančné zadosťučinenievo výške 1000 eur.

 

img

 

Martin Daňo ohlásil vo februári 2018 svoju kandidatúru do volieb prezidenta SR v roku 2019.

Návrh na kandidatúru na prezidenta SR doložený 16 podpismi poslancov doručil do parlamentu 23. januára 2019. Predseda NR SR Andrej Danko kandidatúru Daňa oficiálne akceptoval 24. januára.Daňa podpisom podporili poslanci Boris Kollár, Peter Pčolinský, Petra Krištúfková, Zuzana Šebová, Ľudovít Goga, Peter Štarchoň (všetci SME RODINA), Dušan Čaplovič, Ján Podmanický, Maroš Kondrót (všetci SMER-SD), Peter Pamula (SNS), Eduard Adamčík (MOST-HÍD), Peter Marček, Alena Bašistová, Martina Šimkovičová, Rastislav Holúbek a Juraj Kolesár (všetci nezaradení).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies