Archív článkov za Máj 2015, strana 2

Otvor článok

Kanadské hviezdy uznávajú umenie Jágra

1.5 2015 10:14

PRAHA - Český hokejový útočník Jaromír Jágr má u kanadských súperov veľký rešpekt. Štyridsaťtriročný veterán z klubu Florida Panthers bude najstarším hráčom na svetovom šampionáte v hokeji, ktorý sa začína v Prahe a Ostrave v piatok.

Otvor článok

Nemcom sa ospravedlnilo na MS až 22 hráčov

1.5 2015 10:16

BERLÍN - Tréner nemeckej hokejovej reprezentácie Pat Cortina pristúpil pred majstrovstvami sveta v Česku k významnej obmene kádra, nová je až polovica mužstva.

Otvor článok

Dánom napokon nepomôže Nielsen z NY Islanders

1.5 2015 10:18

NEW YORK - Hokejistov Dánska, ktorí budú v sobotu 2. mája od 12.15 h prvými súpermi Slovákov na svetovom šampionáte v Ostrave, neposilní útočník New Yorku Islanders Frans Nielsen. Podľa denníka Newsday má problémy s členkom, so zranením dohrával aj záver sezóny.

Otvor článok

Kolumbijská polícia nezatkne bývalého reprezentanta Rincona

1.5 2015 10:22

BOGOTA - Kolumbijská polícia nezatkne bývalého futbalového reprezentanta Freddyho Rincona. Informovala o tom agentúra Reuters.

Otvor článok

Komenského univerzita v Prahe rozdáva tituly za podozrivo rýchly čas!

1.5 2015 10:24

PRAHA - Každý štvrtý absolvent bakalárskeho programu na Univerzite Jána Amosa Komenského v Prahe (UJAK) získal titul za neštandardne krátky čas - niekedy dokonca za menej než pol roka. Píše o tom spravodajský server Českého rozhlasu (ČRo) s odvolaním sa na vyhlásenie akreditačnej komisie, ktorá to uvádza ako jeden z argumentov v podnete na odobratie štátneho súhlasu s činnosťou tejto súkromnej vysokej školy.

Otvor článok

Udeľovanie Billboard Latin Music Awards ovládol Romeo Santos

1.5 2015 10:30

BRATISLAVA - Zo štvrtkového udeľovania Billboard Latin Music Awards si najviac cien odniesol americký spevák Romeo Santos, ktorý zvíťazil v desiatich kategóriách.

Otvor článok

Juventus má na dosah titul

1.5 2015 10:43

MILÁNO - Stačí jediný bod a suverén najvyššej talianskej futbalovej súťaže Juventus Turín získa štvrtý majstrovský titul po sebe.

Otvor článok

Maňka: Vďaka eurofondom rastie zamestnanosť a budujeme infraštruktúru

1.5 2015 10:45

BRATISLAVA – Slovensko počas jedenástich rokov členstva v EÚ vytvorilo s prispením eurofondov podľa europoslanca Vladimíra Maňku (Smer-SD) viac ako 150 tisíc pracovných miest. Je presvedčený, že ich počet bude ďalej rásť.

Otvor článok

Šerpovia zostali po zemetrasení stáť pred neistou finančnou budúcnosťou

1.5 2015 10:53

KÁTHMANDU - Náhle ukončenie horolezeckej sezóny na severnej i južnej strane Mount Everestu po smrtonosnom zemetrasení z minulého týždňa bude pre šerpov v postihnutom regióne krutým úderom, zamýšľa sa agentúra AP.

Otvor článok

Andrew Wiggins z Minnesoty sa stal nováčikom roka

1.5 2015 10:58

NEW YORK - Kanadský basketbalista Andrew Wiggins z tímu zámorskej NBA Minnesota Timberwolves sa stal nováčikom roka.

Otvor článok

Tisíce demonštrantov v Maďarsku žiadali namiesto výstavby štadiónov európske mzdy

1.5 2015 11:04

BUDAPEŠŤ - Európske mzdy namiesto výstavby štadiónov žiadalo dnes v Budapešti niekoľko tisíc demonštrujúcich odborárov. K protivládnemu zhromaždeniu v Mestskom parku (Városliget) sa pridali aj viaceré občianske združenia, ktoré organizovali v poslednom čase protesty proti rôznym krokom vlády premiéra Viktora Orbána.

Otvor článok

Nezamestnanosť nad 20 % malo na konci marca desať okresov

1.5 2015 11:09

BRATISLAVA - Miera nezamestnanosti bola na konci marca tohto roka vyššia ako 20 % v desiatich okresoch na Slovensku.

Otvor článok

Saudskoarabská armáda odrazila veľký útok jemenských povstalcov

1.5 2015 11:16

ADEN - Saudskoarabská armáda odrazila veľký útok jemenských povstalcov na svojich hraniciach. Koalícia pod vedením Rijádu uskutočňuje nálety na pozície takzvaných Húsíovcov v Jemene už od konca marca. Tentokrát však šlo o prvú veľkú akciu na saudskoarabskom území, odkedy sa nálety začali. Nepotvrdené správy hovoria o desiatkach mŕtvych povstalcov, zahynuli tiež najmenej traja saudskoarabskí vojaci.

Otvor článok

Američania majú ďalších troch hráčov, kapitánom Hendricks

1.5 2015 11:19

COLORADO SPRINGS - Útočníci New Yorku Islanders Anders Lee a Brock Nelson a brankár Texas Stars Jack Campbell rozšírili americkú súpisku pre majstrovstvá sveta v hokeji 2015 v Prahe a Ostrave. Lee sa prvýkrát predstaví v drese USA, Nelson už reprezentoval vlani na MS v Minsku a má aj juniorský bronz z roku 2011. Gólman Campbell je trojnásobným majstrom sveta do 18 a 20 rokov.

Otvor článok

Trnavčanovi Greššákovi ukradli auto

1.5 2015 11:22

TRNAVA - Futbalistovi Spartaka Trnava Lukášovi Greššákovi ukradli v noci zo stredy na štvrtok zaparkovaný automobil spred bytovky na ulici Ľudmily Podjavorinskej.

Otvor článok

Väčšina potravín v marci medziročne zlacnela, zemiaky o vyše 40 %

1.5 2015 11:26

BRATISLAVA – Ceny potravín na Slovensku nepretržite klesajú od apríla minulého roka. Počas tohtoročného marca sa medziročne znížili o 1,3 %. Slováci si najviac priplatili za biele rožky, najviac zlacneli zemiaky. Vyplýva to z najnovšej cenovej hitparády Poštovej banky (PB) na základe cien 36 potravín a dvoch alkoholických nápojov, ktoré Štatistický úrad (ŠÚ) SR zverejňuje v databáze Slovstat.

Otvor článok

Na horách stredného a východného Slovenska bude dnes veterno

1.5 2015 11:28

BRATISLAVA - V pohoriach stredného a východného Slovenska bude počas dnešného dňa veterno.

Otvor článok

Ministerstvo vnútra kupuje novú loď pre prácu na Dunaji za vyše 600-tisíc eur

1.5 2015 11:31

BRATISLAVA – Hasiči kupujú nové plavidlo pre prácu na Dunaji. Hodnotu zákazky stanovili na 666.667 eur bez DPH. Informáciu zverejnil Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) a Ministerstvo vnútra SR.

Otvor článok

Peniaze z EÚ išli na európske projekty

1.5 2015 11:35

BRATISLAVA - V predchádzajúcom roku prijalo ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí 205 858,32 eur z rozpočtu Európskej únie, respektíve zo zahraničia. Vyplýva to z Návrhu záverečného účtu rezortu zahraničia za rok 2014. Dokument tento týždeň vláda vzala na vedomie.

Otvor článok

Slovenskí fanúšikovia budú na svetovom šampionáte pochodovať Ostravou

1.5 2015 11:37

OSTRAVA - Hokejoví fanúšikovia pripravili pred prvým zápasom Slovenska na svetovom šampionáte v Ostrave pochod mestom k ČEZ aréne, kde sa uskutoční v sobotu od 12.15 h duel s Dánskom. V meste na rozmedzí Moravy a Sliezska sa očakáva veľký nápor fanúšikov zo Slovenska.

Otvor článok

Rumunského starostu, ktorý zneužíval políciu na špehovanie, oficiálne zatkli

1.5 2015 11:41

BUKRUŠŤ - Polícia dnes ráno zatkla Gheorgheho Nichitu, starostu mesta Iaši na severovýchode Rumunska. Je obvinený, že zneužíval svoje postavenie tým, že nútil policajtov, aby donášali na ľudí, ktorých považoval za svojich protivníkov. Informoval o tom rumunský protikorupčný úrad, z ktorého vyhlásenia citovala agentúra AP.

Otvor článok

Kelly Rutherford dostala deti do výhradnej starostlivosti

1.5 2015 11:41

LOS ANGELES - Americká herečka Kelly Rutherford, známa ako Lily van der Woodsen zo seriálu Gossip Girl (2007 - 2012), dostala do dočasnej výhradnej fyzickej aj právnej starostlivosti deti, ktoré má s exmanželom, nemeckým podnikateľom Danielom Gierschom. Rozhodol o tom kalifornský súd.

Otvor článok

Obama si za sídlo novej prezidentskej knižnice zvolil Chicago

1.5 2015 11:47

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama si za sídlo novej prezidentskej knižnice zvolil mesto Chicago, kde v minulosti krátko pôsobil. Informovala o tom v noci nadnes agentúra AP s odvolaním sa na nemenovaný zdroj, pričom prezident Obama toto rozhodnutie doposiaľ oficiálne neoznámil.

Otvor článok

Bugár: Vstup do EÚ bol historický zlom v našich moderných dejinách

1.5 2015 11:49

BRATISLAVA - Slováci sa vstupom do Európskej únie stali rovnoprávnymi a hrdými občanmi spoločenstva západných demokracií a hodnotovo blízkych krajín. Na margo dnešného 11. výročia vstupu SR do EÚ to uviedol predseda strany Most-Híd Béla Bugár.

Otvor článok

Bugár: Vstup do EÚ bol historický zlom v našich moderných dejinách

1.5 2015 11:52

BRATISLAVA - Slováci sa vstupom do Európskej únie stali rovnoprávnymi a hrdými občanmi spoločenstva západných demokracií a hodnotovo blízkych krajín. Na margo dnešného 11. výročia vstupu SR do EÚ to uviedol predseda strany Most-Híd Béla Bugár.

Otvor článok

Analytici mierne navýšili odhad budúcoročného rastu

1.5 2015 11:54

BRATISLAVA - Slovenské hospodárstvo podľa aktuálnych odhadov bankových analytikov v tomto roku porastie o 2,6 %.

Otvor článok

Papua Nová Guinea zažila ďalšie zemetrasenie

1.5 2015 11:56

SYDNEY - Štát Papua Nová Guinea zasiahlo v piatok ďalšie silné zemetrasenie s magnitúdou 7,1. Úrady vydali varovanie pred lokálnymi cunami, neskôr ho však stiahli.

Otvor článok

KDH chce prilepšiť školám úspešným v maturite či Testovaní 9

1.5 2015 11:58

BRATISLAVA - Školy s vynikajúcimi výsledkami v celoštátnych objektívnych meraniach ako je externá maturita či Testovanie 9 by mohli dostávať viac peňazí od štátu.

Otvor článok

Britney Spears si zranila členok, lekár jej zakázal vystupovať

1.5 2015 12:04

LOS ANGELES - Americká speváčka Britney Spears musela zrušiť dnešné a sobotňajšie vystúpenia v Las Vegas. Môže za to zranenie členka, ktoré utŕžila pri stredajšom páde na javisku.

Otvor článok

Za rádio zaplatia majitelia prevádzok už iba jednu faktúru

1.5 2015 12:08

BRATISLAVA – Majitelia rôznych prevádzok si budú môcť vyriešiť práva k dielam zastupovaných, ale aj nezastupovaných autorov už len jednou licenčnou zmluvou. Umožní to vládny návrh Autorského zákona, o ktorom budú poslanci rokovať na májovej parlamentnej schôdzi. Odpadne im tak zložitá procedúra s organizáciami kolektívnej správy.

Otvor článok

Aj piatkový tréning tímu SR bez chorého Réwaya

1.5 2015 12:14

OSTRAVA - od vyslaného redaktora Petra Mráza) - Slovenská hokejová reprezentácia má za sebou už druhý tréning v dejisku 79. majstrovstiev sveta v Česku.

Otvor článok

Graňák o Dánoch: Typická severská škola

1.5 2015 12:16

OSTRAVA - Vlani bol pre slovenských hokejistov súboj s Dánskom labuťou piesňou, na 79. majstrovstvách sveta v Ostrave by mohol byť dobrým odrazovým mostíkom. Aspoň v to verí družina trénera Vladimíra Vůjteka, ktorá si so severanmi zmeria sily v úvodnom vystúpení v základnej B-skupine v sobotu o 12.15 h.

Otvor článok

V kádroch 83 hráčov z NHL, "nadupaná" Kanada

1.5 2015 12:21

BRATISLAVA - V kádroch šestnásť Timovi, ktore sa predstavím na hokejových MS obj Prahe Ostrave, figurovalo k 1. maju 83 hráčovho z NHL.

Otvor článok

Juventusu zavreli časť tribúny a musí zaplatiť 50-tisíc eur

1.5 2015 12:32

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia talianskej Serie A po vyšetrení nedeľňajších udalostí a zhromaždení dôkazových materiálov potrestala futbalový klub Juventus Turín uzavretím jednej z tribún štadióna (ide o časť, kde chodievajú "ultras", pozn.) na najbližšie dva domáce zápasy, ktoré "stará dáma" odohrá proti Cagliari a Neapolu.

Otvor článok

FOTO Prezident navštívil U.S.Steel, ocenil jeho pomoc regiónu

1.5 2015 12:34

KOŠICE – Pri príležitosti Sviatku práce dnes zavítal prezident SR Andrej Kiska do košických oceliarní U.S. Steel, kde sa oboznámil s prevádzkou modernej pozinkovacej linky a hovoril s vedením podniku.

Otvor článok

Sučka Barbry Streisand zaútočila na letušku, ranu jej museli zašiť

1.5 2015 12:45

USA - Sučka menom Sammie patriaca americkej speváčke a herečke Barbre Streisand pohrýzla v utorok na palube súkromného lietadla letušku, ktorá ju chcela pohladkať.