Maňka: Vďaka eurofondom rastie zamestnanosť a budujeme infraštruktúru

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 10:45 • 2 min
Maňka: Vďaka eurofondom rastie zamestnanosť a budujeme infraštruktúru

BRATISLAVA – Slovensko počas jedenástich rokov členstva v EÚ vytvorilo s prispením eurofondov podľa europoslanca Vladimíra Maňku (Smer-SD) viac ako 150 tisíc pracovných miest. Je presvedčený, že ich počet bude ďalej rásť.

slovakia

left justify in out

„Ekonomicky sme predbehli Maďarsko, náskok Česka sme znížili z 19% na menej ako 5 %. Približne 80% verejných investícií financujeme na Slovensku len vďaka eurofondom, " povedal Maňka pre agentúru SITA.


Maňka tiež upozornil, že viac ako 13 miliárd eur európskych financií sme na Slovensku použili najmä na výstavbu dopravnej infraštruktúry, ale aj na ochranu životného prostredia či modernizáciu nemocníc, domovov sociálnych služieb a škôl. „Pri tom všetkom sme museli prekonávať dôsledky najťažšej hospodárskej krízy. Bez EÚ a eura by sme počas krízy trpeli ešte vyššou nezamestnanosťou a hospodárskym prepadom,“ zdôraznil.


V nasledujúcich šiestich rokoch môže Slovensko získať ešte omnoho viac. „Pomôže to Slovensku ešte rýchlejšie dobiehať vyspelé krajiny. Vytvoríme desiatky tisíc nových pracovných miest. Životná úroveň našich obyvateľov bude rásť. Rovnako budú rásť platy i dôchodky. To všetko len preto, že sme členmi Európskej únie,“ povedal europoslanec.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona