Bugár: Vstup do EÚ bol historický zlom v našich moderných dejinách

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 11:52 • 2 min
Bugár: Vstup do EÚ bol historický zlom v našich moderných dejinách

BRATISLAVA - Slováci sa vstupom do Európskej únie stali rovnoprávnymi a hrdými občanmi spoločenstva západných demokracií a hodnotovo blízkych krajín. Na margo dnešného 11. výročia vstupu SR do EÚ to uviedol predseda strany Most-Híd Béla Bugár.

slovakia

left justify in out

"Členstvo v EÚ prinieslo našim občanom veľa nových možností a výhod počnúc pracovnými a študijnými príležitosťami, spoločným trhom a od roku 2009 aj spoločnou menou euro," uviedol. Výhody vidí aj v možnosti slobodne cestovať a podnikať, spolupracovať s ďalšími krajinami a vo vzájomnej pomoci členských štátov, a tiež možnosti čerpať eurofondy.

 

"To všetko sme dosiahli vďaka úsiliu nielen politikov, ale predovšetkým našich občanov. Je však zodpovednosťou predovšetkým vlád, samospráv, ale aj všetkých občanov, ako dokážeme využiť možnosti, ktoré nám členstvo v Európskej únii ponúka, pre rozvoj našej krajiny, miest, obcí i komunít, v ktorých žijeme," dodal Bugár. Členstvo v EÚ je podľa jeho slov dôvodom pre našu prirodzenú hrdosť, ale aj pre vedomie spolupatričnosti s ostatnými krajinami Únie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona