FOTO Prezident navštívil U.S.Steel, ocenil jeho pomoc regiónu

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 12:34 • 2 min
FOTO Prezident navštívil U.S.Steel, ocenil jeho pomoc regiónu

KOŠICE – Pri príležitosti Sviatku práce dnes zavítal prezident SR Andrej Kiska do košických oceliarní U.S. Steel, kde sa oboznámil s prevádzkou modernej pozinkovacej linky a hovoril s vedením podniku.

slovakia

left justify in out

"U.S. Steel je najväčším súkromným zamestnávateľom na Slovensku, zamestnáva viac ako 12.000 ľudí. Bolo mi potešením prejsť sa po podniku, ktorému sa nesmierne darí a kde je veľká starostlivosť o zamestnancov," uviedol Kiska pre médiá.

 

Zároveň vyzdvihol veľkú pomoc, ktorú hutnícky gigant predstavuje pre východoslovenský región. S prezidentom U.S. Steel Košice Georgom Babcokom hovoril o konkurenčných výhodách i nevýhodách podniku. "To, na čo je (Babcoke) najviac pyšný v tejto fabrike, sú zamestnanci - od tých manuálne pracujúcich až po manažment. To všetko vytvára kvalitu a obrovskú výhodu a konkurencieschopnosť tohto podniku voči ostatným," povedal Kiska. Naopak, problematickým pre podnik sú vysoké ceny energií. "Cena elektrickej energie je na Slovensku dvakrát vyššia ako v Spojených štátoch a cena zemného plynu trikrát drahšia ako v USA. Veľmi drahé energetické vstupy pre podnik samozrejme zvyšujú náklady a znižujú konkurencieschopnosť," konštatoval prezident SR. Treba tak podľa neho hľadať z úrovne štátu kompromis pri cenách energií a zároveň podporovať tvorbu alternatívnych zdrojov energií.

 

Šéf U.S. Steel priblížil, že hlave štátu v podniku ukázali pozinkovaciu linku č. 3, ktorá patrí k najmodernejším svojho druhu v Európe. Témou rozhovoru bolo aj vzdelávanie spojené s potrebnou kvalifikáciou zamestnancov.

 

"Spolupracujeme so Strednou odbornou školou v Šaci i Technickou univerzitou v Košiciach, a to je to, čo nám zabezpečuje kvalitnú pracovnú silu aj do budúcnosti," povedal Babcoke. Ten na svojom poste končí, keďže odchádza do dôchodku. Jeho funkciu, prevezme od 31. mája Scott Buckiso.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies