Peniaze z EÚ išli na európske projekty

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 11:35 • 2 min
Peniaze z EÚ išli na európske projekty

BRATISLAVA - V predchádzajúcom roku prijalo ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí 205 858,32 eur z rozpočtu Európskej únie, respektíve zo zahraničia. Vyplýva to z Návrhu záverečného účtu rezortu zahraničia za rok 2014. Dokument tento týždeň vláda vzala na vedomie.

slovakia

left justify in out

Peniaze rezort zahraničia použil na projekty, ktoré súviseli s 10. výročím členstva Slovenska v Európskej únií. Ministerstvo poskytlo takmer 90-tisíc eur na organizovanie a zabezpečenie podujatia "10 rokov v EÚ" v Bratislave, Košiciach, Banskej Bystrici a Žiline. Na televízne a videoklipy k oslavám nášho členstva v EÚ prispelo ministerstvo sumou 19 820 eur, na internetovú kampaň k oslavám 10. výročia dalo takmer 24-tisíc. Na distribúciu stredoškolských učebníc o Únii dalo ministerstvo 6 150 eur, na ich tlač viac ako 22-tisíc eur. Na organizovanie a zabezpečenie galarecepcie poskytol rezort diplomacie takmer 20-tisíc eur. Takmer 24-tisíc išlo na mediálny plán k oslavám nášho výročia.


Dnes oslavujeme 11. výročie vstupu do EÚ. Jej súčasťou sa vtedy stali aj Cyprus, Česko, Estónsko, Maďarsko, Litva, Lotyšsko, Malta, Poľsko a Slovinsko. Slovensko si tento rok pripomenulo aj 11. výročie vstupu do Seveatlantickej aliancie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona