Archív článkov za Jún 2023, strana 1

Otvor článok

V Senici začnú opäť s realizáciou vodozádržných opatrení v parku pri múzeu

1.6 2023 08:15

SENICA - Obnova pôvodného parku pri Múzeu Senica, ktorý bude doplnený o parkový mobiliár, bude opäť pokračovať. V rámci projektu budú zrealizované viaceré vodozádržné opatrenia na zlepšenie negatívnych dôsledkov zmeny klímy.

Otvor článok

Na prevenciu rakoviny možno žiadať finančnú podporu

1.6 2023 08:30

BRATISLAVA - Organizácie, ktoré sa venovali onkologickej prevencii, môžu do 16. júla žiadať o finančnú podporu. Celkovo je na tento účel vyčlenených 80.000 eur.

Otvor článok

Medzinárodný deň detí na Bojnickom zámku bude patriť prehliadke so scénkou

1.6 2023 09:00

BOJNICE - Program pri príležitosti Medzinárodného dňa detí vo štvrtok pripravilo i Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice. Návštevníci budú môcť absolvovať prehliadku zámku doplnenú o hranú scénku pod názvom Na kráľovskom dvore.

Otvor článok

Podpaľača z Nového Zélandu obvinili z päťnásobnej vraždy

1.6 2023 09:15

WELLINGTON - Novozélandská polícia vo štvrtok oznámila, že obvinila z päťnásobnej vraždy muža podozrivého zo založenia požiaru v hosteli v meste Wellington.

Otvor článok

Letné kúpalisko v Trenčíne otvoria 17. júna, návštevníci zaplatia dvojnásobok

1.6 2023 09:30

TRENČÍN - Na letnom kúpalisku na Ostrove v Trenčíne finišujú prípravy na novú sezónu. Pre verejnosť kúpalisko otvoria 17. júna. Informoval o tom správca kúpaliska Róbert Buchel.

Otvor článok

Kým boli rodičia v kostole, dieťa zomieralo v rozhorúčenom aute

1.6 2023 10:00

PALM BAY - V meste Palm Bay v americkom štáte Florida vyšetrujú smrť 11-mesačného dieťaťa. Jeho rodičia ho nechali v rozhorúčenom aute, zatiaľ čo boli v kostole na nedeľnej bohoslužbe.

Otvor článok

Marek Hamšík ukončí po sezóne svoju kariéru

1.6 2023 10:15

BRATISLAVA - Slovenský futbalista Marek Hamšík vo štvrtok ohlásil, že po prebiehajúcej sezóne ukončí aktívnu kariéru.

Otvor článok

Od štvrtka budú lekári povinní vystavovať PN v elektronickej podobe

1.6 2023 10:30

BRATISLAVA - Lekári sú od štvrtka povinní vystaviť potvrdenie o práceneschopnosti v elektronickej podobe (ePN). Papierové potvrdenie budú môcť vystaviť len v hraničných prípadoch.

Otvor článok

Mimoparlamentnú stranu Demokrati posilní jadrový fyzik Branislav Sitár

1.6 2023 10:45

BRATISLAVA - Do mimoparlamentnej strany Demokrati vstupuje pred predčasnými septembrovými parlamentnými voľbami jadrový fyzik Branislav Sitár. Na štvrtkovej tlačovej konferencii o tom informoval predseda strany Eduard Heger.

Otvor článok

Pomáhajú nám všetkým, Lidl pomáha im

1.6 2023 11:00

Sú nenápadné, no o to dôležitejšie. Bez nich by svet nebol taký pestrý a chutný. O kom je reč? O neúnavných opeľovačoch, často nedocenených včelách. V zhone bežných dní si to neuvedomujeme, no vďaka nim je naše okolie v rovnováhe. Zdravé a fungujúce. Lidl ponúka svojim zákazníkom deň čo deň potraviny, ktoré spĺňajú dôležité parametre – kvalitu, výhodnú cenu a najmä čerstvosť. Neodmysliteľnou súčasťou tohto procesu sú práve spomínané včely.

Otvor článok

Polícia vo Veľkom Krtíši pátra po psychiatrickom pacientovi, je nezvestný od 28. mája

1.6 2023 11:26

BANSKÁ BYSTRICA - Polícia vo Veľkom Krtíši sa obracia na občanov so žiadosťou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po nezvestnom 39-ročnom psychiatrickom pacientovi Domova sociálnych služieb Čeláre–Kirť Jánovi Krajčíkovi.

Otvor článok

V Detskej fakultnej nemocnici Košice odštartovali tradičnú kvapku krvi pre detskú onkológiu

1.6 2023 11:30

KOŠICE - V poradí 16. ročník podujatia Kvapka krvi pre detskú onkológiu v Detskej fakultnej nemocnici (DFN) Košice odštartovali symbolicky počas štvrtkového Medzinárodného dňa detí. Vo všetkých odberných centrách Národnej transfúznej služby (NTS) na východnom Slovensku potrvá do konca mesiaca. Informovala o tom Zuzana Baníková z DFN.

Otvor článok

Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny v Piešťanoch už od zajtra

1.6 2023 11:38

PIEŠŤANY - Jubilejný, 30. ročník otvorenia letnej kúpeľnej sezóny pozýva do tohoto svetoznámeho kúpeľného mesta malých i veľkých.

Otvor článok

Do KDH vstúpila odborníčka na sociálne veci Anna Laurinec Šmehilová

1.6 2023 11:40

BRATISLAVA - Do KDH vstúpila odborníčka na sociálne veci, pomoc rodinám a ľuďom so zdravotným postihnutým Anna Laurinec Šmehilová. Informovala o tom hovorkyňa hnutia Lenka Halamová.

Otvor článok

Rusko evakuuje pre alarmujúcu situáciu stovky detí z pohraničných obcí

1.6 2023 11:45

VMOSKVA - Rusko v stredu oznámilo evakuáciu stoviek detí z pohraničných obcí v Belgorodskej oblasti. V južnom regióne sa zosilňuje ostreľovanie, najhoršia situácia je pri mestách Šebekino a Grajvoron.

Otvor článok

Policajti v Mexiku objavili 45 vriec s ľudskými pozostatkami

1.6 2023 12:00

GUADALAJARA - Polícia v meste Guadalajara v západomexickom štáte Jalisco počas pátrania po siedmich nezvestných mladých ľuďoch objavila 45 vriec s ľudskými pozostatkami.

Otvor článok

Trojročný chlapec prežil pád z okna na štvrtom poschodí

1.6 2023 12:05

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM - Trojročný chlapec prežil v Novom Meste nad Váhom pád z okna na štvrtom pochodí bytového domu. Informovala o tom trenčianska polícia na sociálnej sieti.

Otvor článok

Koberec, alebo ako si štýlovo zútulniť nielen domov, ale aj terasu!

1.6 2023 12:11

BRATISLAVA - Koberce patria medzi tie bytové doplnky, ktoré majú viacero funkcií. Príbytok dokážu zútulniť, osviežiť, ale tiež úplne vynoviť. V dnešnej dobe existuje niekoľko druhov kobercov a materiálov z ktorých sú vyrobené.

Otvor článok

V Slovinsku zaviedli celoštátny preukaz na verejnú dopravu

1.6 2023 12:15

ĽUBĽANA - Slovinsko vo štvrtok zaviedlo celoštátny preukaz na verejnú dopravu. Cestujúcim vrátane turistov umožňuje využívať všetku verejnú dopravu okrem mestskej hromadnej dopravy, ktorej integrácia sa plánuje do konca roka.

Otvor článok

Ukrajinský prezident Zelenskyj pricestoval do Moldavska na summit európskych lídrov

1.6 2023 12:30

BULBOACA - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok pricestoval na summit Európskeho politického spoločenstva (EPC) do moldavského mesta Bulboaca. Stretnutie EPC má ukázať silu európskej diplomacie zjednotenej proti Rusku.

Otvor článok

Slovenský spevák a raper Taomi vydáva album Echinacea

1.6 2023 12:45

BRATISLAVA - Slovenský spevák a raper Taomi vydáva svoj doposiaľ najväčší a najosobnejší hudobný počin Echinacea. Album má 14 skladieb a vyníma sa najmä svojou energickosťou a multižánrovosťou, pričom raper ho oficiálne predstaví 7. júna v Bratislave.

Otvor článok

Francúzsky prezident Emmanuel Macron si v Ivanke pri Dunaji uctil Milana R. Štefánika

1.6 2023 13:15

BRATISLAVA - Francúzsky prezident Emmanuel Macron si uctil Milana Rastislava Štefánika položením venca k jeho pamätníku v obci Ivanka pri Dunaji. Zúčastnil sa aj na medzinárodnej konferencii Globsec a rokoval s prezidentkou Zuzanou Čaputovou aj premiérom Ľudovítom Ódorom.

Otvor článok

Finále zámorskej NHL odštartuje v noci na nedeľu, Vegas a Florida zabojujú o prvý pohár

1.6 2023 13:30

LAS VEGAS - Zámorská hokejová NHL bude mať nového šampióna. Vegas Golden Knights a Florida Panthers sa do finále play off prebojovali zhodne druhýkrát v histórii a ich finálová séria začne v noci na nedeľu o 2.00 SELČ.

Otvor článok

Prípravy na otvorenie letnej sezóny na kúpalisku v Lučenci vrcholia, otvoria ho už prvý júnový víkend

1.6 2023 14:00

Lučenec - Na mestskom kúpalisku v Lučenci vrcholia prípravy na tohtoročnú letnú sezónu. Prvých návštevníkov tu plánujú privítať už prvý júnový víkend.

Otvor článok

Pri útoku vo švédskom meste Eskilstuna utrpeli zranenia najmenej traja ľudia

1.6 2023 14:26

ŠTOKHOLM - Najmenej traja ľudia vo štvrtok utrpeli zranenia pri útoku vo švédskom meste Eskilstuna. Informovala o tom agentúra AP.

Otvor článok

V bratislavskom závode Volkswagen Slovakia vyrobili sedemmiliónty automobil

1.6 2023 14:45

BRATISLAVA - V bratislavskom závode Volkswagen (VW) Slovakia vyrobili v stredu (31. 5.) podvečer sedemmiliónty automobil. Je ním VW Touareg, ktorý smeruje do Číny. Informovala o tom hovorkyňa Volkswagen Slovakia Lucia Kovarovič Makayová.

Otvor článok

Na Deň detí prišiel do kín superhrdinský animák s príznačným názvom MEGA SUPER

1.6 2023 15:00

Hedviga je bystré, ale nemotorné dievča. Človeka to zaskočí o to viac, že je dcérou mocného superhrdinu. Keď nedopatrením sperie otcov magický kostým Superleva tak, že sa doň dospelý človek nezmestí, musí otec nájsť za seba v rodine náhradu. Namiesto dcéry si však vyberie jej nespratného bratranca a to Hedvige nedá. Podarí sa jej presvedčiť svoju rodinu, že práve ona je MEGA SUPER?

Otvor článok

Odpad z trnavskej pešej zóny budú odvážať na nákladnom elektrickom bicykli

1.6 2023 15:30

TRNAVA - V Trnave bude odpad z pešej zóny a revitalizovaného Ružového parku po novom odvážať nákladný elektrický bicykel. Ide o pilotný projekt odpadovej spoločnosti FCC, snahou je znížiť množstvo emisií uhlíka v centre mesta. Informovala o tom manažérka komunikácie spoločnosti Zuzana Krenyitzká.

Otvor článok

Popálený muž z Prešova podľahol ťažkým zraneniam v nemocnici

1.6 2023 15:40

KOŠICE - Muž, ktorého v stredu (31. 5.) previezli z Prešova s ťažkými popáleninami a v život ohrozujúcom stave, vo štvrtok podľahol zraneniam v košickej nemocnici. Potvrdila to Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica v košickej Šaci patrí.

Otvor článok

Policajt v Ríme zastrelil svoju kolegyňu, neskôr i seba

1.6 2023 15:50

RÍM - Policajt v talianskej metropole Rím vo štvrtok zastrelil služobnou zbraňou svoju kolegyňu. Z miesta činu ušiel v osobnom automobile, v ktorom spáchal samovraždu.

Otvor článok

Americký herec Danny Masterson bol uznaný vinným z dvoch prípadov znásilnenia

1.6 2023 16:30

LOS ANGELES - Porota v Los Angeles uznala amerického herca Dannyho Mastersona vinným v dvoch z troch prípadov znásilnenia. Údajne čelí až 30 rokom väzenia.

Otvor článok

Na javisko Činohry Slovenského národného divadla sa vracia Timrava

1.6 2023 17:00

BRATISLAVA - Činohra Slovenského národného divadla (SND) pripravuje na 3. júna premiéru inscenácie Deti v réžii Michala Vajdičku. Divadelnú novinku voľne inšpirovanú poviedkami Boženy Slančíkovej-Timravy, ktorá potvrdzuje status autorky ako "neúprosnej pozorovateľky života", predstavili tvorcovia a herci na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Otvor článok

Poľsko uzavrelo východnú hranicu pre kamióny z Ruska a Bieloruska

1.6 2023 17:15

VARŠAVA - Poľsko uzatvorilo svoju hranicu s Bieloruskom pre kamióny prichádzajúce z Bieloruska a Ruska a taktiež aj nákladné vozidlá registrované v týchto krajinách.

Otvor článok

Zaujímavá minulosť titulového vyzývateľa: Za záhadných okolností mu zakázali cestovať do Európy?

1.6 2023 18:00

O historicky prvý MMA titul organizácie RFA sa v strednej váhe pobijú Srbský Samuraj Nenad Avramovič a profesionálny vojak Dominik Humburger. Pred ich vzájomným meraním síl na RFA 11 vyplávala na povrch zaujímavá skutočnosť.

Otvor článok

Prezidentka Čaputová podpísala novelu, podľa ktorej bude možné vstúpiť do Policajného zboru už od 18 rokov

1.6 2023 18:15

BRATISLAVA - Potrebný vek na vstup do Policajného zboru (PZ) sa zníži na 18 rokov. Vyplýva to z novely zákona o štátnej službe príslušníkov Policajného zboru, ktorú vo štvrtok podpísala prezidentka Zuzana Čaputová.

Otvor článok

Tenista Novak Djokovič bude sledovať finále NBA: "Musím podporiť svojho Jokera"

1.6 2023 18:30

PARÍŽ - Srbský tenista Novak Djokovič bude popri svojich výkonoch na grandslamovom turnaji Roland Garros pozorne sledovať aj počínanie svojho krajana Nikolu Jokiča. Toho čaká v piatok premiéra vo finále play off basketbalovej NBA.