Rusko evakuuje pre alarmujúcu situáciu stovky detí z pohraničných obcí

NETKY.SK • 1 Jún 2023, 11:45 • 2 min
Rusko evakuuje pre alarmujúcu situáciu stovky detí z pohraničných obcí

VMOSKVA - Rusko v stredu oznámilo evakuáciu stoviek detí z pohraničných obcí v Belgorodskej oblasti. V južnom regióne sa zosilňuje ostreľovanie, najhoršia situácia je pri mestách Šebekino a Grajvoron.

slovakia

left justify in out

Rusko v stredu oznámilo evakuáciu stoviek detí z pohraničných obcí v Belgorodskej oblasti, keďže v tomto južnom regióne sa zosilňuje ostreľovanie. Informoval o tom portál britskej televízie Sky News.

 

Kremeľ označil situáciu v oblasti hraničiacej s Ukrajinou za "alarmujúcu". Rusko po vyše roku vojny proti Ukrajine čelí útokom na svojom území. Minulý týždeň na jeho územie prenikli údajní protikremeľskí partizáni do Belgorodskej oblasti a tento týždeň drony útočili na Moskvu. "Dnes začíname s evakuáciou detí z okresov, kde sa nachádza Šebekino a Grajvoron," oznámil v stredu gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov na sociálnej sieti Telegram. Uviedol pritom najpostihnutejšie pohraničné územia.

 

Dodal, že prvých 300 detí odvezú do Voroneže, mesta približne o 250 kilometrov ďalej a hlbšie v Rusku. Gubernátor uviedol, že situácia sa "zhoršuje" v obci Šebekino, kde podľa neho počas stredy hlásili ďalšie ostreľovanie ťažkými zbraňami, ale bez obetí na životoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies