Mimoparlamentnú stranu Demokrati posilní jadrový fyzik Branislav Sitár

NETKY.SK • 1 Jún 2023, 10:45 • 2 min
Mimoparlamentnú stranu Demokrati posilní jadrový fyzik Branislav Sitár

BRATISLAVA - Do mimoparlamentnej strany Demokrati vstupuje pred predčasnými septembrovými parlamentnými voľbami jadrový fyzik Branislav Sitár. Na štvrtkovej tlačovej konferencii o tom informoval predseda strany Eduard Heger.

slovakia

left justify in out

"Je to veľmi silná posila pre Demokratov. Radi zužitkujeme všetky jeho odborné a medzinárodné skúsenosti," uviedol Heger. Poukázal aj na Sitárovo pôsobenie v CERN-e a ďalších vedeckých organizáciách. Verí, že bude posilou ich odborného tímu. Označil ho za človeka, ktorý hľadá pravdu, je rozhľadený a odhodlaný meniť Slovensko na úspešnú modernú krajinu. Spoločne poukázali napríklad na potrebu prilákať našich študentov a talenty späť na Slovensko.

 

Sitár skonštatoval, že do politiky vstúpil preto, lebo nie je len vedec, ale hlavne občan. "Bývam tu, žijem tu. Chceme to robiť kvôli svojim deťom a vnučkám," povedal. Demokratov si vybral, lebo podľa neho rozmýšľajú ako on a majú potenciál urobiť zo Slovenska slušnú, pravdovravnú a dobrú krajinu. Nesúhlasí s kritikou Hegerovej vlády a vyzdvihol prípravu plánu obnovy či presadenie reforiem zdravotníctva, národných parkov či súdnictva. Ocenil aj riešenia v krízach. "Slováci si skoro ani nevšimli, že tu bola nejaká energetická kríza," poznamenal. Apeloval na voličov, aby si uvedomili, kam chceme smerovať. Ak je to Európa, potrebná je podľa neho zmena. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona