Kým boli rodičia v kostole, dieťa zomieralo v rozhorúčenom aute

NETKY.SK • 1 Jún 2023, 10:00 • 2 min
Kým boli rodičia v kostole, dieťa zomieralo v rozhorúčenom aute

PALM BAY - V meste Palm Bay v americkom štáte Florida vyšetrujú smrť 11-mesačného dieťaťa. Jeho rodičia ho nechali v rozhorúčenom aute, zatiaľ čo boli v kostole na nedeľnej bohoslužbe.

slovakia

left justify in out

Dievčatko bolo asi tri hodiny v aute zaparkovanom pred kostolom, kde jeho rodičia pôsobia ako pastori. Previezli ho do nemocnice, kde ho však vyhlásili za mŕtve. Nikto zatiaľ nebol zatknutý a podľa úradov vyšetrovanie pokračuje.

 

Podľa amerického Národného úradu pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA) môže teplota v aute dosiahnuť až 70 stupňov Celzia počas stredne teplého letného dňa. Vnútrajšok auta sa tým mení na skleník a pri dlhodobom pobyte u dieťaťa môže dôjsť k zlyhávaniu základných životných funkcií – vedomia, dýchania a krvného obehu. V niektorých prípadoch môže nastať smrť už po 15 až 20 minútach. Z takéhoto nebezpečenstva navyše nevedia uniknúť, pretože si nevedia otvoriť okná alebo dvere.

 

Podľa NHTSA na prehriatie v aute v roku 2022 zomrelo v Spojených štátoch až 33 detí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies