Slovenský spevák a raper Taomi vydáva album Echinacea

NETKY.SK • 1 Jún 2023, 12:45 • 2 min
Slovenský spevák a raper Taomi vydáva album Echinacea

BRATISLAVA - Slovenský spevák a raper Taomi vydáva svoj doposiaľ najväčší a najosobnejší hudobný počin Echinacea. Album má 14 skladieb a vyníma sa najmä svojou energickosťou a multižánrovosťou, pričom raper ho oficiálne predstaví 7. júna v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Po takmer trojročnej odmlke predstavuje spevák a raper Taomi svoj doposiaľ najväčší a najosobnejší hudobný počin Echinacea, ktorému predchádzali dva úspešné single Ty (Tomáš) a Kúsok mňa. Štrnásťtrackový album sa vyníma najmä svojou energickosťou a multižánrovosťou, pričom raper ho oficiálne predstaví 7. júna v Bratislave. TASR o tom informovala PR manažérka Kristína Polerecká.

 

Hudobný projekt Echinacea mapuje posledné tri roky umelcovho života, od vydania jeho posledného albumu v roku 2020 až po súčasnosť. "Bol to obraz samoty a prihovárania sa samému sebe. Snažil som sa to poňať v pozitívnom slova zmysle," vysvetľuje Taomi tvorbu nového albumu. Na novinke sa okrem piesní rôznych žánrov objavujú aj mená známych hudobníkov ako Gleb, Samey, Katarzia či Laris Diam.

 

img

pestrofarebný cover albumu Echinacea

 

Éru novej hudby a oznámenie albumu odštartoval pilotný singel Ty (Tomáš), ktorý Taomi zložil ešte počas horúcich dní minulého leta. Skladba sa dočkala aj zaujímavého vizuálu, v ktorom sa prvýkrát objavil motív tzv. spikes. Tie v hmatateľnej podobe predstavujú módny doplnok nápadne pripomínajúci kvet echinacea a s Taomim sa o tento nápad postaral začínajúci dizajnér Alex Achberger. "Chceli sme vymyslieť jednoduchý, špecifický a zapamätateľný objekt k celému albumu. Zo všetkých návrhov nám to krásne sadlo k názvu Echinacea, pretože spikes nápadne pripomínajú kvet na mojej hlave. Symbolizujú čistotu a intuíciu, ktorú si nosíme v sebe," dodáva Taomi.

 

Taomiho pilotný singel Ty (Tomáš), ktorý vyšiel ešte minulý rok



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona