Ukrajinský prezident Zelenskyj pricestoval do Moldavska na summit európskych lídrov

NETKY.SK • 1 Jún 2023, 12:30 • 2 min
Ukrajinský prezident Zelenskyj pricestoval do Moldavska na summit európskych lídrov

BULBOACA - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok pricestoval na summit Európskeho politického spoločenstva (EPC) do moldavského mesta Bulboaca. Stretnutie EPC má ukázať silu európskej diplomacie zjednotenej proti Rusku.

slovakia

left justify in out

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok pricestoval na summit Európskeho politického spoločenstva (EPC) do moldavského mesta Bulboaca. TASR informuje podľa agentúry AFP.

 

Zelenskyj je prvý z celkovo 47 európskych lídrov, ktorý na summit pricestovali. Zároveň ide o jeho prvú návštevu v Moldavsku od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu 24. februára 2022. Moldavská prezidentka Maia Sanduová ho privítala na zámku Mimi v Bulboace, kde sa uskutoční druhý summit EPC. Jeho vznik inicioval francúzsky prezident Emmanuel Macron a slovenskú republiku na podujatí zastupuje premiér Ľudovít Ódor.

 

Stretnutie EPC má ukázať silu európskej diplomacie zjednotenej proti Rusku. "Podporujeme Moldavsko a jeho obyvateľov, ktorí sa integrujú do EÚ. Podporili ste našich ľudí, našich utečencov, ktorí utiekli v prvých dňoch vojny, a my na to nikdy nezabudneme," povedal Zelenskyj po boku Sanduovej. "Naša budúcnosť je v EÚ. Ukrajina je pripravená vstúpiť do NATO," dodal podľa agentúry Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies