Finále zámorskej NHL odštartuje v noci na nedeľu, Vegas a Florida zabojujú o prvý pohár

NETKY.SK • 1 Jún 2023, 13:30 • 2 min
Finále zámorskej NHL odštartuje v noci na nedeľu, Vegas a Florida zabojujú o prvý pohár

LAS VEGAS - Zámorská hokejová NHL bude mať nového šampióna. Vegas Golden Knights a Florida Panthers sa do finále play off prebojovali zhodne druhýkrát v histórii a ich finálová séria začne v noci na nedeľu o 2.00 SELČ.

slovakia

left justify in out

Zámorská hokejová NHL bude mať nového šampióna. Vegas Golden Knights a Florida Panthers sa do finále play off prebojovali zhodne druhýkrát v histórii, pričom ich predošlé pokusy o zisk trofeje neboli úspešné. Finálové séria odštartuje v noci na nedeľu o 2.00 SELČ v T-Mobile Arene, domovskom stánku "zlatých rytierov".

 

Golden Knights postúpili prvýkrát do finále vo svojej premiérovej profiligovej sezóne 2017/2018, vtedy v ňom nestačili na Washington Capitals (1:4 na zápasy). Odvtedy sa z podceňovaného mužstva s prezývkou "Golden Misfits" stal uznávaný tím, ktorý patrí každý rok medzi širší okruh favoritov na zisk majstrovského pohára. V tomto ročníku vyhrali Knights v základnej časti Pacifickú divíziu i celú Západnú konferenciu, takže do play off vstupovali z pozície najvyššie nasadeného tímu

 

img

T-Mobile Arena - dejisko prvého zápasu finálovej série NHL

 

Nevýhodou Panthers môže byť, že pred finále mali až desaťdňovú pauzu, o päť dní dlhšiu ako Vegas. V prvom zápase tak musia najprv striasť zo seba "hrdzu". "Panteri" sa však už naučili čeliť aj oveľa náročnejším výzvam. Po nevydarenom vstupe do sezóny museli tuho bojovať, aby sa vôbec dostali do play off. Napokon sa im to tesne podarilo, vo Východnej konferencii uchmatli druhú voľnú kartu, keď v tabuľke skončili o jediný bod pred deviatym Pittsburghom.

 

Hráči Vegas rozhodne nechcú Floridu podceniť. "V mnohom mi pripomínajú náš tím pri prvej účasti vo finále, vtedy s nami takisto nikto nerátal. Majú fantastický káder vrátane brankára. Bude to dobrá séria, už sa neviem dočkať zápasov proti nim," vyjadril sa o finálovom súperovi útočník Vegas Jonathan Marchessault.

 

img

útočník Vegas Golden Knights Jonathan Marchessault

 

Vo finále nie sú tradičné hokejové bašty, ale dva tímy zo "Sun Beltu" (slnečného pásu). Kým v halách sa bude bojovať o strieborný hokejový grál, vonku môžu panovať teploty nad 30 stupňov Celzia. Florida zažíva športový boom, naraz zažije finále NHL i NBA. V basketbalovej profilige bude Miami Heat bojovať o titul s Denverom Nuggets.

 

Program finálovej série o Stanleyho pohár: 1. zápas: Vegas - Florida /nedeľa 4. júna o 2.00 SELČ/ 2. zápas: Vegas - Florida /utorok 6. júna o 2.00 SELČ/ 3. zápas: Florida - Vegas /piatok 9. júna o 2.00 SELČ/ 4. zápas: Florida - Vegas /nedeľa 11. júna o 2.00 SELČ/ prípadný 5. zápas: Vegas - Florida /streda 14. júna o 2.00 SELČ/ prípadný 6. zápas: Florida - Vegas /sobota 17. júna o 2.00 SELČ/ prípadný 7. zápas: Vegas - Florida /utorok 20. júna o 2.00 SELČ/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies