Archív článkov za Jún 2022, strana 1

Otvor článok

Stravovanie je opäť drahšie. Ministerstvo chce zmenu

1.6 2022 06:00

BRATISLAVA - Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVaR) SR navrhuje opätovné zvýšenie súm stravného pri pracovných cestách a základnej náhrady za používanie cestných motorových vozidiel.

Otvor článok

Manfred Weber bol zvolený za predsedu EPP

1.6 2022 06:06

ROTTERDAM – Za nového predsedu Európskej ľudovej strany (EPP) bol v utorok na sneme v Rotterdame zvolený nemecký europoslanec a šéf politickej frakcie EPP v Európskom parlamente Manfred Weber.

Otvor článok

Prijatie šiesteho balíka sankcií potvrdilo jednotu EÚ, vyhlásil Heger

1.6 2022 06:51

BRUSEL – Hlavným výsledkom dvojdňového mimoriadneho summitu EÚ v Bruseli je prijatie šiesteho balíka sankcií voči Rusku vrátane čiastočného embarga na ropu. Uviedol to predseda vlády SR Eduard Heger po skončení bruselských rokovaní, informuje spravodajca TASR.

Otvor článok

Maďarská prezidentka podpísala zákon obmedzujúci právo učiteľov na štrajk

1.6 2022 07:38

BUDAPEŠŤ – Maďarská prezidentka Katalin Nováková podpísala novelu zákona napriek tomu, že dva najväčšie učiteľské odborové zväzy od nej žiadali, aby zákon nepodpísala a aby ho predložila ústavnému súdu.

Otvor článok

Biden avizoval ďalšiu dodávku raketových systémov a munície pre Ukrajinu

1.6 2022 07:58

WASHINGTON – Americký prezident Joe Biden oznámil, že Spojené štáty dodajú Ukrajine ďalšie moderné raketové systémy a muníciu, aby v obrane pred ruskou inváziou dokázala „presnejšie zasiahnuť kľúčové ciele na bojisku“.

Otvor článok

Explózia v bani! Uviazlo tam 14 baníkov

1.6 2022 08:23

BOGOTA – V uhoľnej bani na severe Kolumbie uviazlo v dôsledku podzemného výbuchu 14 baníkov, oznámil v utorok Manuel Pradilla, starosta mestečka El Zulia, ktoré leží v blízkosti hraníc s Venezuelou. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Otvor článok

Gazprom zastavil dodávky plynu ďalším firmám

1.6 2022 08:49

KODAŇ/LONDÝN/MOSKVA – Ruský koncern Gazprom od stredy zastavuje dodávky plynu dánskej energetickej spoločnosti Orsted aj britskej firme Shell Energy Europe.

Otvor článok

Nešťastie na stanovačke, musel zasahovať aj vrtuľník

1.6 2022 09:43

SEATTLE – Na deväťročnú Američanku zaútočila počas rodinnej stanovačky v americkom štáte Washington puma.

Otvor článok

Tragický máj na koľajniciach, o život prišlo až 11 ľudí

1.6 2022 10:12

BRATISLAVA – Železnice Slovenskej republiky zaznamenali v období od 2. do 30. mája až 13 zrážok vlaku s osobami. Z toho 11 smrteľných a 6 zrážok vlaku s motorovým vozidlom.

Otvor článok

Prezidentka uviedla, že mier na Ukrajine je v bytostnom záujme Slovenska

1.6 2022 10:31

BRATISLAVA - Mier na Ukrajine je v bytostnom záujme Slovenska. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla v stredu po návrate z návštevy Ukrajiny. Návštevou chcela podľa svojich slov opätovne vyjadriť podporu krajine, ktorá sa bráni.

Otvor článok

Ústavný súd SR odmietol sťažnosť Kočnera v kauze zmeniek

1.6 2022 10:35

KOŠICE – Ústavný súd (ÚS) SR odmietol sťažnosť Mariana Kočnera proti uzneseniu Najvyššieho súdu (NS) SR z januára minulého roku, ktorý mu vymeral 19-ročný trest v kauze falšovania televíznych zmeniek.

Otvor článok

Na Slovensku vznikol Zväz odpadového priemyslu, má deväť zakladajúcich členov

1.6 2022 10:42

BRATISLAVA – Na Slovensku v stredu vznikol Zväz odpadového priemyslu (ZOP). Novovzniknutá profesijná organizácia má deväť zakladajúcich členov pôsobiacich v oblasti spracovania odpadov a s tým súvisiaceho poradenstva, školstva a samospráv. Generálnym riaditeľom ZOP sa stal Ján Chovanec, ktorý TASR o vzniku zväzu informoval.

Otvor článok

Prezidentka chce čas, aby sa správne rozhodla, či podpíše protiinflačný balík

1.6 2022 10:55

BRATISLAVA – Prezidentka Zuzana Čaputová oznámi budúci týždeň, či sa rozhodla podpísať tzv. protiinflačný balík.

Otvor článok

Slovensko daruje Ukrajine vojenský materiál v hodnote 21 miliónov eur

1.6 2022 11:45

BRATISLAVA – Vyplýva to z materiálov, ktoré vláda schválila na svojom stredajšom rokovaní.

Otvor článok

Holandsko chce znížiť počet fajčiarov vysokými cenami za cigarety

1.6 2022 12:08

BRUSEL/AMSTERDAM – Balíček cigariet by mohol v Holandsku o 17 rokov stáť až 47 eur. Uviedli to v stredu spravodajský server DutchNews.nl a denník Telegraaf s odkazom na štátneho tajomníka zdravotníctva Maartena van Ooijena.

Otvor článok

Ak Matovič nevie zostaviť rozpočet, mal by sa zamyslieť nad zmenou práce, uviedol Sulík

1.6 2022 12:56

BRATISLAVA – Ak by minister financií Igor Matovič (OĽaNO) nevedel zostaviť štátny rozpočet, je to znak jeho neschopnosti a mal by sa zamyslieť nad zmenou roboty. Vyhlásil to líder SaS a vicepremiér Richard Sulík.

Otvor článok

Hlas–SD vyzýva prezidentku! Hrozí na Slovensku potravinové peklo?

1.6 2022 13:35

BRATISLAVA – Novela zákona o potravinách, ktorú prijala koalícia OĽaNO, SaS, Sme Rodina a Za ľudí, spraví zo Slovenska potravinové peklo. Uviedla to mimoparlamentná strana Hlas-SD v súvislosti s novelou, ktorú v stredu (25. 5.) odsúhlasilo plénum Národnej rady (NR) SR.

Otvor článok

Lavrov: Rusko a Čína majú v úmysle vybudovať nezávislú finančnú infraštruktúru

1.6 2022 13:35

MOSKVA – Hybridná vojna proti Rusku, ktorú rozpútal kolektívny Západ, otvára nové možnosti pre rozšírenie spolupráce medzi Moskvou a Pekingom. Uviedol to v stredu ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov vo videoodkaze účastníkom konferencie Rusko a Čína: Spolupráca v novej ére.

Otvor článok

Pogba odchádza po šiestich rokoch z Manchesteru United

1.6 2022 14:44

MANCHESTER – Francúzsky reprezentant Paul Pogba opúšťa Manchester United. Dvadsaťdeväťročnému futbalistovi vypršala zmluva a klub jeho odchod potvrdil na oficiálnom webe.

Otvor článok

Igor Matovič sa pustil do ďalšieho ministra. Hovorí o zbabelosti a neschopnosti

1.6 2022 15:04

BRATISLAVA - Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) mal prísť rokovať o dofinancovaní Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK), ktorá hrozí rušením tretiny vlakov, na Ministerstvo financií (MF) SR. Namiesto toho však robí „poza bučky“ ťahy. Šéf rezortu financií Igor Matovič (OĽaNO) to uviedol v stredu po rokovaní vlády.

Otvor článok

Makó a Beňa už nie sú obvinení z krivej výpovede! Čo sa stalo?

1.6 2022 15:26

BRATISLAVA - Polícia oboch zadržala 2. apríla. Ľudovíta Makóa vtedy obvinila z krivej výpovede a prísahy. Borisa Beňu z krivého obvinenia, prísahy a výpovede. Prípad sa mal týkať skutku, pre ktorý je už podaná obžaloba na bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. Podnikateľovi Zoroslavovi Kollárovi minulý týždeň v tejto korupčnej kauze ŠTS schválil dohodu o vine a treste.

Otvor článok

Spevák Dommo spomína na detstvo v chytľavej novinke Fotky!

1.6 2022 15:50

Spevák a gitarista Dominik Dommo Gajdošech prichádza s novou skladbou Fotky. Vydáva ju presne na MDD a venuje ju všetkým dospelým deťom!

Otvor článok

Kde postavia nové nemocnice? Vladimír Lengvarský predloží návrh

1.6 2022 16:08

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva predloží na vládu do dvoch týždňov návrh, ktorý spustí výstavbu nemocníc zo zdrojov z plánu obnovy. Uviedol to po stredajšom rokovaní vlády.

Otvor článok

Robert Fico chce zmeniť formu vládnutia na Slovensku!

1.6 2022 16:46

BRATISLAVA - Alternatíva, ktorú chce Smer-SD spolu s ďalšími politickými stranami a sociálnymi partnermi občanom ponúknuť prostredníctvom referenda, nie je postavená na straníckom obsahu, ale na zmene formy vládnutia. V TASR TV to povedal predseda Smeru-SD Robert Fico.

Otvor článok

Podľa Kolíkovej má poslanecký návrh o hmotnej zodpovednosti vážne vecné chyby

1.6 2022 16:51

BRATISLAVA - Návrh poslancov OĽaNO na zavedenie hmotnej zodpovednosti verejných činiteľov má vážne vecné chyby. Obsahuje množstvo „právnych nezmyslov". Skonštatovala to ministerka spravodlivosti Mária Kolíková po stredajšom rokovaní vlády. Podotkla, že autori nemali jej súhlas ako ministerky. Mrzí ju, že predložením návrhu do Národnej rady (NR) SR tak konali v rozpore s koaličnou zmluvou.

Otvor článok

NAKA vyšetruje Klub 500 pre údajné financovanie vojny na Ukrajine!

1.6 2022 17:35

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra prijala trestné oznámenie, v ktorom spájajú Klub 500 s nákupom ruskej ropy a vojnou v susednej krajine.

Otvor článok

Liam Payne uviedol, že narodenie syna mu „zničilo“ vzťah s bývalou priateľkou

1.6 2022 17:56

Liam Payne v jednom zo svojich zatiaľ najúprimnejších rozhovorov porozprával o svojej skúsenosti, že sa stal otcom vo veľmi mladom veku. Tiež upresnil dôvody, pre ktoré sa rozišiel s Cheryl.

Otvor článok

VIDEO: Odhalili závažnú korupciu v Pôdohospodárskej platobnej agentúre! Minister Vlčan reaguje

1.6 2022 18:12

BRATISLAVA - Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) odhalila protispoločenské konanie svojho zamestnanca. Oznámil to v stredu na tlačovej konferencii generálny riaditeľ PPA Jozef Kiss za účasti ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuela Vlčana (nominant OĽaNO).

Otvor článok

Remišová chce dať učiteľom vyššie platy. Gröhling jej poslal odkaz

1.6 2022 18:40

BRATISLAVA - Strana Za ľudí chce presadiť vyššie platy pre učiteľov a tento bod chce presadzovať aj na koaličnej rade. V utorok počas tlačovej konferencie to uviedla vicepremiérka a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová. Navrhuje platový automat, ktorý bude ukotvený v zákone.

Otvor článok

Slovenský pozemkový fond hovorí o kšeftoch za minulej vlády. Pellegrini sa bráni

1.6 2022 19:25

BRATISLAVA - Bývalý premiér za Smer-SD a súčasný predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini neprichádzal podľa svojich slov do kontaktu so Slovenským pozemkovým fondom (SPF). Pellegrini to uviedol na brífingu v reakcii na vyjadrenia generálneho riaditeľa SPF Jána Marosza o kšeftovaní na fonde za predchádzajúcej vlády.

Otvor článok

Turecko ohlásilo ofenzívu na severe Sýrie. USA varujú Erdogana, aby to nerobil

1.6 2022 21:32

WASHINGTON - Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken v stredu varoval Turecko pred spustením vojenskej ofenzívy v Sýrii, ktorou by ohrozilo bezpečnosť v regióne.

Otvor článok

Pri Prahe horí opatrovateľské centrum, 54 klientov je zranených!

1.6 2022 21:55

PRAHA - Domov Alzheimer v Roztokách je zariadenie s opatrovateľskou službou so špecializáciou na Alzheimerovu chorobu. Má celkovú kapacitu 60 lôžok. Poskytuje služby denného stacionára.

Otvor článok

Do vojny na Ukrajine môže vstúpiť tretia krajina, varuje Lavrov

2.6 2022 06:00

RIJÁD - Spojené štáty v utorok oznámili, že Ukrajine dodajú moderné raketové systémy, ktoré by mali zmeniť priebeh bojov na východe Ukrajiny. Tieto raketové systémy dokážu zasahovať nepriateľské ciele až do vzdialenosti 80 kilometrov, píše Sky News.

Otvor článok

Európska prokuratúra hlási prvé úspechy

2.6 2022 06:07

BRUSEL/LUXEMBURG – Európska prokuratúra (EPPO) v stredu uviedla, že za prvý rok svojej činnosti prijala vyše 4000 trestných oznámení a spustila viac ako 900 vyšetrovaní, v súvislosti s ktorými boli zmrazené podozrivé financie v celkovej výške 259 miliónov eur. Informuje o tom spravodajca TASR v Bruseli.

Otvor článok

Exmanželka musí zaplatiť Johnnymu Deppovi 15 miliónov dolárov za ohováranie

2.6 2022 06:39

FAIRFAX – Americký herec Johnny Depp vyhral v stredu súd so svojou bývalou manželkou Amber Heardovou, ktorá mu na základe výroku súdnej poroty musí zaplatiť 15 miliónov dolárov za ohováranie v súvislosti s výrokmi o domácom násilí počas ich krátkeho manželstva.

Otvor článok

Streľba v nemocnici si vyžiadala 4 životy. Mŕtvy je aj útočník

2.6 2022 07:05

TULSA – Najmenej štyroch ľudí zastrelil v stredu útočník v areáli nemocnice v meste Tulsa v americkom štáte Oklahoma. Strelec napokon spáchal samovraždu, informovala miestna polícia. TASR správu prevzala z agentúr AP a AFP.