Makó a Beňa už nie sú obvinení z krivej výpovede! Čo sa stalo?

NETKY.SK • 1 Jún 2022, 15:26 • 2 min
Makó a Beňa už nie sú obvinení z krivej výpovede! Čo sa stalo?

BRATISLAVA - Polícia oboch zadržala 2. apríla. Ľudovíta Makóa vtedy obvinila z krivej výpovede a prísahy. Borisa Beňu z krivého obvinenia, prísahy a výpovede. Prípad sa mal týkať skutku, pre ktorý je už podaná obžaloba na bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. Podnikateľovi Zoroslavovi Kollárovi minulý týždeň v tejto korupčnej kauze ŠTS schválil dohodu o vine a treste.

slovakia

left justify in out

Prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) Košice zrušil obvinenie exšéfovi Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovítovi Makóovi a exnámestníkovi riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Borisovi Beňovi. Zároveň zastavil trestné stíhanie pre zločin krivého obvinenia i zločin krivej výpovede a krivej prísahy.

 

img

Boris Beňa 

 

Obvinenie prokurátor označil za predčasné a nezákonné. Je podľa neho nepochybné, že sa stíhaný skutok nestal. TASR o tom informovala hovorkyňa KP Košice Jarmila Janová. Upozornil na to Denník N.

 

Prečítajte si tiež: Odsúdili Zoroslava Kollára! Čo hovorí na trest?

 

„Prokurátor poukázal na dôsledné rešpektovanie rozhodnutí Okresného súdu Bratislava III a Krajského súdu v Bratislave v konaní o návrhu prokurátora KP v Bratislave na vzatie obvinených do väzby,“ spresnila hovorkyňa. Poukázal tiež na viaceré skutočnosti spochybňujúce dôvody vznesenia obvinenia a na neprípustnosť vedenia dvoch súbežných trestných konaní v rovnakej trestnej veci, v ktorej už podali obžalobu na Špecializovaný trestný súd (ŠTS).

 

img

Ľudovít Makó

 

„Uznesenie v časti o zastavení trestného stíhania nie je právoplatné, pretože proti nemu je prípustná sťažnosť viacerých procesných strán,“ dodala Janová.

 

V stredu zároveň zamietol ŠTS v Pezinku žiadosť Borisa Beňu o obnovu konania v korupčnej kauze Judáš. Vlani ho v tomto prípade odsúdili na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov. Dostal aj peňažný trest 14 000 eur.

 

Možno vás zaujme: Pre podvody s eurofondami obžalovali tri osoby!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies