Pogba odchádza po šiestich rokoch z Manchesteru United

NETKY.SK • 1 Jún 2022, 14:44 • 2 min
Pogba odchádza po šiestich rokoch z Manchesteru United

MANCHESTER – Francúzsky reprezentant Paul Pogba opúšťa Manchester United. Dvadsaťdeväťročnému futbalistovi vypršala zmluva a klub jeho odchod potvrdil na oficiálnom webe.

slovakia

left justify in out

United prežili ďalšiu neúspešnú sezónu. V Premier League obsadili až 6. priečku a neuspeli ani v Lige majstrov, kde budú v budúcom ročníku chýbať. Mužstvo opustil dočasný tréner Ralf Rangnick, ktorý mal pôvodne od leta pracovať v štruktúrach klubu ako poradca. Oceňovanému nemeckému odborníkovi sa nepodarilo vrátiť giganta späť na vrchol, a tak si sadne na lavičku rakúskej reprezentácie. Novým trénerom mužstva z Old Trafford bude od novej sezóny Holanďan Eric ten Hag, ktorého čaká mimoriadne náročná úloha, pretože v konkurencii Manchesteru City, Liverpoolu, Chelsea či Tottenhamu sa slávnejšiemu z manchesterských klubov bude presadzovať len veľmi ťažko.

 

 

Klub sa už nebude môcť spoľahnúť na Pogbu, ktorý odchádza ako voľný hráč a v poslednom období sa mu na trávniku príliš nedarilo. Jedného z najznámejších hráčov sveta vychoval pre veľký futbal francúzsky klub Le Havre a United si ho v mladom veku pritiahli do juniorského tímu. Po nezhodách s legendárnym Alexom Fergusonom však mladík zamieril do turínskeho Juventusu, kde sa z neho stala hviezda prvej kategórie.

 

 

V talianskom veľkoklube sa mohol spoľahnúť na dôveru trénerov Antonia Conteho a Massimiliana Allegriho a spoločne s Andreom Pirlom, Claudiom Marchisiom a Arthurom Vidalom vytvoril obávanú štvoricu, ktorá znepríjemňovala život súperom. V pruhovanom drese získal počas štyroch sezón štyri ligové tituly a zahral si aj vo finále Ligy majstrov.

 

Červení diabli v roku 2016 za svojho bývalého hráča zaplatili Juventusu 105 miliónov eur a z ich strany nešlo o výhodný obchod, pretože Pogba v staronovom pôsobisku nedokázal nadviazať na výkony z Talianska. United sa od odchodu Alexa Fergusona prevažne trápili a Pogba sa tak za šesť rokov tešil iba z dvoch menších trofejí – Ligového pohára a Európskej ligy v sezóne 2016/2017.

 

 

Kam povedú jeho ďalšie kroky, je zatiaľ otázne, v médiách sa však špekuluje o návrate do Juventusu. V takom prípade by sa majstrovi sveta z roku 2018 podaril husársky kúsok, keďže by si zahral za dva top kluby, a to rovno dvakrát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies