NAKA vyšetruje Klub 500 pre údajné financovanie vojny na Ukrajine!

NETKY.SK • 1 Jún 2022, 17:35 • 2 min
NAKA vyšetruje Klub 500 pre údajné financovanie vojny na Ukrajine!

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra prijala trestné oznámenie, v ktorom spájajú Klub 500 s nákupom ruskej ropy a vojnou v susednej krajine.

slovakia

left justify in out

Západ uvalil na Rusko tvrdé sankcie, ktoré sa týkajú aj obmedzenia nákupu ruských surovín. „Polícia prijala trestné oznámenie, v ktorom oznamovateľ uvádza závažné skutočnosti. Z nich by malo podľa oznamovateľa vyplývať podozrenie z financovania terorizmu a založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny,“ uviedol Michal Slivka, hovorca Prezídia Policajného zboru SR.

 

img

 

Polícia chce zistiť, či sa spoločnosti v Klube 500 snažia odstrihnúť od ruských surovín a hľadajú nové riešenie. 

 

Výkonný riaditeľ Klubu 500 Tibor Gregor potvrdil, že prišlo takéto dožiadanie. Dodal, že ich podnet uráža a pripravujú spoločnú reakciu na kauzu. 

 

img

 

Prípad si všimli aj politici, ktorých vyšetrovanie prekvapilo. Richard Sulík ani Jaroslav Naď podľa TA3 nemajú bližšie informácie o prípade, ale budú sa oň zaujímať. „Viem zatiaľ len to, čo vy, čo sa objavilo v médiách. Budem sa na to, samozrejme, pýtať prezidenta Policajného zboru, ale zdôrazňujem, že je to vec, ktorú nezávisle vedie vyšetrovateľ,“ povedal minister vnútra Roman Mikulec. 

 

Prečítajte si tiež: Makó a Beňa už nie sú obvinení z krivej výpovede! Čo sa stalo?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies